Haber
2010-10-18 07:21:49
Referandum Sonucunu Iyi Okuyamayan Partiler Seçimlerde Milletten Daha Büyük Bir Ders Alacak

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, yillardir milleti gerici diye Iran’la korkutanlarin bu- gün kizlarin basörtüsü için Iran’i model gösterdiklerini ifade ederek, “Milletimiz, tanimlayan degil, taniyan bir model istiyor. Bunu hala anlamayanlara, yaklasan se- çimlerde millet yeni bir ders daha verecek” dedi.

 

Gündogdu, Antalya’nin Demre ve Kumluca Ilçe temsilciliklerimizi ziyaret ederek, üyelerimizle bir araya geldi.

 

Demre Ögretmenevi’nde yapilan toplantiya, Ahmet Gündogdu’nun yanisira, Antalya Sube Baskanimiz Süleyman Gökçen, Demre Ilçe Temsilcimiz Ali Kitir, AK Parti Demre Ilçe Baskani Bayram Arici ve üyelerimiz katildi.

 

Toplantida konusan Ahmet Gündogdu, 12 Eylül 2010 Pazar günü ortaya çikan yepyeni bir Türkiye’nin yepyeni bir gündemi ile beraber olduklarina dikkati çekerek, “Demokrasiyi 12 Eylül 1980’de kirletenleri ve onlarin uzantilarini yüzde 58 oyla gerekli yerlere gönderdik. 1924 Anayasasi’nda ‘hakimiyet bila kayd-u sart milletindir’ yaziyordu. 1960 ve 1980 yilinda yapilan darbelerle, milletin hakimiyetini toplumdaki belirli güçler ele geçirmisti. Onlar kullaniyordu. 12 Eylül 1980 darbesinin getirdigi anayasa, YAS, Milli Güvenlik Kurulu, YÖK, HSYK ve Anayasa Mahkemesi’ni yaratmisti. Bu kurumlar millete ragmen, topluma ragmen kendi vesayetlerini sürdürdüler. Meclis’in iradesine el koydular. Kendilerini milletin üstünde gördüler” dedi.

 

12 Eylül 2010’un bir milat oldugunu söyleyen Gündogdu, 12 Eylül’ün, devletin milletine geçisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milleti ile kucaklasmasinin miladi oldugunu, bu milada geçiste ‘evet’ kampanyasina aktif olarak katilarak memurlara büyük kazanimlar sagladiklarini kaydetti.

 

Sendikaciligi Yeniden Insa Ediyoruz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen olarak sendikaciligi Türkiye’de yeniden insa ettiklerini anlatan Gündogdu, söyle konustu: “Bu ülkenin gerçek degerlerini göz önünde tutan bir sendikacilik yapiyoruz. Imrali’dan veya baskalarindan emir alan bir konfederasyon degiliz. Memura toplu sözlesme hakkini yeni anayasaya koydurduk. Memura verilen kinama ve uyari cezalarinin yargiya götürülmesini bu pakete koydurduk. Türkiye’nin 400 bin üyeli en büyük memur sendikasi olarak son yapilan toplu görüsmeleri toplu sözlesme tadinda yaptik. 58 maddelik mali ve sosyal haklari saglayan bir anlasmaya imza attik. HSYK ve YAS kararlarinin yargiya götürülmesi için ‘evet’ kampanyasina aktif olarak katildik. Bundan sonra yepyeni bir anayasa için mücadele edecegiz. Memura grev hakki, YÖK’ün kaldirilmasi, MGK yapisinin degismesi bundan sonraki mücadelemizde öncelikli olacaktir. Diger memur ve isçi sendikalarina buradan çagri yapiyorum. Gelin yeni uyum yasalarinin çikmasina beraber katki saglayalim. Beraber çalisalim. Türkiye’nin yepyeni bir anayasaya ihtiyaci var.”

Gündogdu, konusmasinin ardindan, toplantiya katilanlarin sorunlarini dinledi.

 

Yeni Türkiye’de Millet Artik Yeraltinda Silah Degil, Maden Arayan Bir Ülke Istiyor

Ahmet Gündogdu, daha sonra Antalya Kumluca Ilçe Temsilciligimizi ziyaret etti. Kumluca ziyaret programi, eski Belediye Ishani Binasi’ndaki Temsilciligimizde gerçeklesti.

 

Gündogdu, üyelerimizin katildigi programda, gazetecilerin sorularini cevaplayip, gündeme dair açiklamalarda bulundu.

 

12 Eylül’de yapilan referandum ile yeni, daha özgürlükçü ve daha demokratik bir Türkiye’nin yeniden yapilanmaya basladigini belirten Ahmet Gündogdu, “Özellikle ana muhalefet partisi, basörtüsü açiklamalari ile önce milleti ümitlendirdi, arkasindan resepsiyon olayi ile kirmizi görmüs boga gibi olaydan kaçti. Yillardir, milletimizi gerici diye Iran’la korkutanlar, bugün kizlarimizin basörtüsü için Iran’i model gösteriyor. Milletimiz, tanimlayan degil, taniyan bir model istiyor. Bunu hala anlamayanlara, yaklasan seçimlerde millet yeni bir ders daha verecek” diye konustu.

 

Milletin, CHP’den dindarlik beklemedigini, tek parti zihniyetini terk edip 73 milyonluk Türkiye mozayigini kabul etmesinin yeterli olacagini kaydeden Gündogdu, “Türkiye’nin son altmis yildaki en önemli olayi olan referandumun sonuçlarini ülkemiz bir bir almaya basladi. Bir ay içinde memurlarla ilgili toplu sözlesme ve egitimle ilgili maddelerin uygulamasi da hayata geçirilecek” seklinde konustu.

 

Yeni Türkiye’de milletin artik yeraltinda silah arayan bir ülke degil, maden arayan bir ülke istedigini aktaran Gündogdu, 367 krizi ile ülkenin 25 katrilyon kaybettigini, hükümetin 27 Nisan’da dille, son yas kararlari ile de uygulamali olarak Genelkurmay Baskanligi’nin basbakanliga bagli oldugunu anlattigini, milletin de darbecilere referandum ile yeni 28 Subatlar yasatamayacagini gösterdigini dile getirdi.

 

Toplumsal Konulara Duyarlilik Göstermeliyiz

Üyelerimize toplumsal konulara duyarlilik göstermelerini ögütleyen Ahmet Gündogdu, sendika olarak sadece ekonomik konulara deginmekle kalmadiklarini, Dogu Türkistan, Gazze ve Pakistan’a yardim konularinda da diger sendikalara örnek olduklarini sözlerine ekledi.

 

Program, Gündogdu’nun Kumluca Ilçe Temsilcimiz Süfya Öztürk’ten çalismalari hakkinda bilgi almasi ve üyelerle toplu fotograf çekimiyle sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen