Haber
2015-07-10 07:56:08
Rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, 23 yıllık hak ve özgürlük mücadelesinde birçok kazanım elde ettiklerini, önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, “Hâlâ yapmamız gereken çok iş, almamız gerek çok yol var. Rehavete kapılmadan, çalışmalarımıza ara vermeden sendikal yolculuğumuzu sürdürmeliyiz” dedi.

 

Genel Yönetim Kurulu, Eğitim-Bir-Sen Milli Eğitim Bakanlığı Birim Temsilcileri ile iftarda bir araya gelerek, istişarelerde bulundu. Genel Merkez’de gerçekleştirilen programın açılışında bir konuşma yapan Latif Selvi, herkesin çalışma hayatında yaptığı işin karşılığını alma hakkına sahip olduğunu ifade ederek, “Bütün sorunların temelini gelir dağılımındaki adaletsizlik oluşturmaktadır. Fert başına düşen milli gelirin adil dağılımı yapılmadığı zaman sorun çıkar” şeklinde konuştu.



 

Gelir dağılımı adaletsizliğinden kaynaklı sorunların çözümünün, hakkın alınması ve korunmasının örgütlenmekten geçtiğini kaydeden Selvi, şöyle devam etti:

 

“Kimse bize hakkımızı durup dururken vermez. Bizler örgütlenip haklarımızı talep etmezsek, haksızlığa, adaletsizliğe uğramaya devam ederiz. Sendikacılık, haksızlığa uğrayanların kendi hakkını almak üzere oluşturdukları bir örgütlenme biçimidir. Ülkemizde gerçek anlamda sendikacılık ne yazık ki yapılmamaktadır. Eğitim-Bir-Sen olarak, yaptığımız çalışmalar, verdiğimiz mücadele, mazlumların ve mağdurların sesi olma noktasındaki gayretlerimizle sendikacılığa yeni bir soluk getirdik. Örgütlenmemizi daha da güçlendirmeli, çekirdeği çelikleştirmeliyiz.”



 

Kurulduklarından bu yana verdikleri mücadele sonucunda birçok kazanım elde ettiklerini, önemli mesafeler kat ettiklerini dile getiren Latif Selvi, “Ama hâlâ yapmamız gereken çok iş, almamız gerek çok yol var. Onun için rehavete kapılmadan, çalışmalarımıza ara vermeden sendikal yolculuğumuzu sürdürmeliyiz. Sendikamızın bugünlere gelmesinde verdiğiniz emekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da birer konuşma yaptıkları programda, birim temsilcileri, karşılaştıkları sıkıntıları dile getirerek, sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerilerde bulundular.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen