Haber
2009-10-13 06:50:48
Rektör Riza Ayhan’la Üniversite Çalisanlarinin Sorunlarini Görüstük

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Ankara 1 No’lu Sube Baskanimiz Mustafa Kir ve Sube Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ünver ile birlikte Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Riza Ayhan’i makaminda ziyaret ederek, üniversite çalisanlarinin sorunlarini görüstü.

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, slogana dayali sendikaciligin çoktan miadini doldurdugunu ifade ederek, “Artik alanlara çikmak yetmiyor. Ücret sendikaciliginin yaninda hizmet sendikaciligina da agirlik vermek gerekmektedir” diye konustu.

 

Üniversitelerde Hak Ettigimiz Yerde Degiliz

Milli Egitim Bakanligi’nda örgütlenme anlaminda iyi durumda olduklarini, üniversitelerde ise demokratik teneffüs imkâninin gelistigi ölçüde asama kaydettiklerini belirten Gündogdu, söyle konustu:

“Milli Egitim Bakanligi’nda örgütlenme açisindan belli bir basari kaydettik. Üniversitelerdeki örgütlenmemiz ise, bilime ve üniversite çalisanlarinin sorunlarina sahip çikisimizla mütenasip degil. Biz istiyoruz ki, demokratik bir ortam olsun, herkes istedigi sendikaya üye olabilsin. Bu konuda hak ettigimiz yerde olmadigimizi düsünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz; birçok üniversitede yetkili olmak, üniversite subelerimizin sayisini hizla artirmaktir. Bu çerçevede, önümüzdeki dönemde üniversite agirlikli çalismalarimiza hiz verecegiz.

 

Hocalarimizin Birikimlerinden Yararlanmak Istiyoruz

Ögretim üyelerinin sendikaciliga, örgütlü topluma katki vermelerini istediklerini vurgulayan Gündogdu, “Onlar bizim hocalarimiz; birikimlerinden, tecrübelerinden yararlanmak arzusundayiz. Akademik içerikli pek çok etkinlik ve yayin faaliyeti içerisindeyiz. Hocalarimizin akademik üretimlerinin yayilarak, egitime bakisin bilimsel çalismalarin isiginda olumlulasmasini saglamaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Gündogdu, görüsmede, banka promosyonlari konusunda yasanan sikintinin giderilmesini de istedi.

 

Promosyonda Herkes Hakkini Alacak

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Riza Ayhan, Egitim-Bir-Sen’in bilimsel çalismalarini takdirle karsiladigini söyledi.

Banka ile yapilan promosyon anlasmasinin süresinin dolmasina 3-4 ay kaldigini dile getiren Prof. Dr. Ayhan, “Talebinizi önemli buluyorum. Sorunu çözmek için çalisacagim. Ayrica ortada bir yargi karari var, bir Basbakanlik genelgesi var. Bu konuda herkesin hakkini verecegiz” bilgisini verdi.

 

Ögretim Üyelerinin Tereddütleri Var

Gazi Üniversitesi’nde 3 bin 500’ü askin ögretim görevlisi bulundugunu ifade eden Prof. Dr. Ayhan, sunlari söyledi:

“Bunlarla ilgili herhangi bir tasarrufumuz olamaz. Ancak hocalarimizin sendikalara üye olma noktasinda geçmisten kaynaklanan bazi tereddütleri var. 1960’larda, 71 ve 80’lerde üniversite hocalari kanaatlerini açikladiklari için ciddi sikintilar yasamislardir. Bu dönemlerde ögretim üyeleri üzerindeki baski giderek artmistir. Bugün, o dönemlerde yasadiklari sikintilardan henüz tam olarak kurtulabilmis degiller. Baskici ortamin yaydigi korku hala devam ediyor.”

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, görüsme sirasinda, Prof. Dr. Riza Ayhan’a yayinlarimizdan olusan bir set hediye etti.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen