Haber
2012-12-02 06:33:48
Risale-i Nur'un Yeryüzü Kandillerinden Mustafa Sungur Rahmeti Rahman’a Yürüdü

Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nde multi organ yetmezliği sebebiyle tedavi görürken Rahmeti Rahman’a kavuşan Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur’un cenazesi, Fatih Camiinde kılınan ikindi namazını müteakip toprağa verildi.

Hayatını Kur'an ve iman hizmetine adamış, Bediüzzaman Hazretleri'nin mümtaz talebelerinden olan Mustafa Sungur, gençlik yıllarından itibaren tahsil ettiği ilmi, Kur'an nurları ile tahkim etmiş, tükenmek bilmez enerjisi ile hayatını ahlaklı nesil için vakfetmişti. 

Safranbolu'nun Eflani nahiyesine bağlı Çalışlar köyünde 1929'da dünyaya gelen ve Kastamonu Gölköy Enstitüsü'nü bitirdikten sonra bir müddet öğretmenlik yapan Sungur, Bediüzzaman'ın 13 sene hizmetinde bulunmuş, vefatından sonra ise Risale-i Nur'un neşir hizmetlerini sürdürmüştü.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı Mustafa Sungur’un cenazesine Başbakan, bakanlar, siyaset ve sivil toplum temsilcileri başta olmak üzere on binler katıldı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı’nın, İstanbul teşkilatımızın ve üyelerimizin de katıldığı cenaze namazının ardından dualarla uğurlanan yeryüzü kandillerinden Mustafa Sungur’a, Cenabı Allah’tan rahmet diler,  talebe, dost ve yakınlarına, onunla birlikte güzel hizmetlere imza atma şerefine nail olan bütün hizmet erlerine taziyelerimizi bildirir, sabr-ı cemil niyaz ederiz.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen