Haber
2013-07-31 07:41:58
Rotasyonda Kriter Kurumsal Hafızayı Korumak Olmalıdır

652 sayılı KHK’nın “atama” başlıklı 37. maddesinin yedinci fıkrasında, il millî eğitim müdürleri ve yardımcıları, il eğitim denetmenleri, ilçe millî eğitim müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürlerinin hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak bölge hizmeti ve rotasyon esasına göre yer değiştirmelerinin gerçekleştirileceği hüküm altına alınmıştır.

Yine söz konusu maddede buna ilişkin usul ve esasların yönetmelikle düzenleneceği belirtilmiş ve Bakanlıkça 04.07.2013 tarihli 28697 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik ile rotasyonun usul ve esasları belirlenmiştir.

Anılan yönetmelik hükümlerine göre, yöneticilerin yer değişikliği işlemleri, bölge hizmeti süresinin bitimini takip eden Haziran ayında sonuçlandırılacaktır. Yine geçici maddeyle hâlihazırda il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü görevini yürütmekte olanlardan bölge hizmeti süresini dolduranların yer değişikliği işlemlerinin, bir defaya mahsus olmak üzere, 31 Ağustos 2013 tarihine kadar sonuçlandırılacağı ifade edilmiştir.

Bu hükme istinaden il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin rotasyonunun aynı anda yapılıp yapılmaması tartışmaları yapılmaktadır. Özellikle ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin rotasyonunun aynı anda yapılması, tüm yöneticilerin ayna anda rotasyona uğraması gibi kurumsal hafızanın sıfırlanmasına yol açabilecek sorunlar meydana getirebilir. Kurumlarda kurumsal hafızanın korunması, hizmetlerde aksamanın ve anakronizme düşmenin önüne geçen bir durumdur.

Bu itibarla il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü rotasyonunun aynı anda tek kalemde yapılması konusunun gözden geçirilmesi faydalı olacaktır. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen