Haber
2012-03-20 06:29:56
Rövans Pesinde Degiliz, Halkin Iradesi Esas Olmalidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Gündogdu, 4+4+4 egitim modelini pedagojik bulmayanlar, “28 Subat’ta neredeydiniz” diye sordu.

MGK karariyla egitim sistemi belirlemenin sonuçlarinin ortada oldugunu belirten Gündogdu, söz konusu model üzerinden yapilan tartismalarin bilimsel temelden yoksun oldugunu vurguladi.

Memur-Sen Yalova Il Divan Toplantisi’nda konusan Ahmet Gündogdu, gündemdeki konulara iliskin degerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin temel sorununun anayasa oldugunu söyleyen Gündogdu, “Insani merkeze alan, milletini tanimlayan degil, taniyan bir anayasa ve devlet anlayisina ihtiyacimiz var. Gerektiginde dövülecek millet tanimi yerine, taninacak ve onuruna öncelik verilecek bir anayasaya ihtiyacimiz var” dedi.

Iktidarin kesintili egitim sürecini pedagojik ve bilimsel tabana yeterince çekemeyip usul ve üslup tartismalariyla zaman kaybettigini ve bu projeye hak etmedigi elestirilerin gelmesine neden oldugunu söyleyen Gündogdu, “28 Subat süreciyle yüzlesmeliyiz. Birileri buna ‘rövans pesinde misiniz’ diyor. Rövans pesinde degiliz. Agaç devrildigi yerden kalksin, milletin gelecegine Milli Güvenlik Kurulu kararlari degil, Milli Egitim Sura kararlari yol versin diyoruz. Bilim, egitim, çagdaslik yön versin diyoruz” seklinde konustu.

MGK karariyla egitim sisteminin felç edildigini, imam hatip liselerini kapatmak ugruna mesleki egitimin cezalandirildigini ifade eden Gündogdu, “Bugün kademeli egitime bilimsel ve pedagojik olmadigi gerekçesiyle karsi çikanlar, 28 Subat’ta neredeydi? 8 yillik kesintisiz egitim hangi modele uygundu? O gün bu dayatmaya karsi çikmayanlar, simdi ortalikta dolasiyorlar. Bunlarin kendileri bir model de olusturamazlar, sadece ne olursa olsun ona karsi tavir sergilerler” diye konustu.


Toplu sözlesme sürecine iliskin degerlendirmelerde de bulunan Ahmet Gündogdu, yasa tasarisinin su anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oldugunu, yasada yer almasi gereken hususlar için yogun bir çaba içinde olduklarini kaydetti. Hizmet kolu toplu sözlesmesinin taslakta olmasina karsin, Bakanlar Kurulu’nca tasaridan çikarildigini, yogun çalismalari sonucu alt komisyonda bunun tekrar tasariya eklendigini belirten Gündogdu, dayanisma aidati, toplu sözlesmenin süresi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapisi gibi hususlar üzerinde çalistiklarini dile getirdi.

Toplantinin açilisinda konusan Memur-Sen Yalova Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Zekeriya Yayla ise, birçok hizmet kolunda il genelinde yetkili olduklarini, bütün hizmet kollarinda yetkili olmak için çalistiklarini söyledi.

Toplantida, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Can Cankesen, Birlik Haber-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Selami Yildiran da birer selamlama konusmasi yapti. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen