Haber
2011-11-24 06:28:44
Saadet Partisi, AGD ve Bem-Bir-Sen’den Sendikamiza Ögretmenler Günü Ziyareti

Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) ve Kardes sendikamiz Bem-Bir-Sen, 24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle Sendikamiza ziyarette bulundu ve Sendikamiz nezdinde bütün ögretmenlerimizin Ögretmenler Günü’nü kutladi.

 

AGD Genel Baskani Salih Turhan: “Depremde hayatini kaybeden ögretmenlerimizin acilarini bütün kalbimizle paylasiyoruz”

AGD, Sendikamizi ziyaret ederek Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ile görüstü. Ögretmenler Günü dolayisiyla gerçeklestirilen ziyarette Van depreminde hayatini kaybeden ögretmenlerimiz anildi.

 

Gündogdu, Van depremi ve ögretmenlerin varolan sikintilarinin hala giderilmemesi nedeniyle Ögretmenler Gününe buruk girdiklerin belirterek, “Nesillerimizi ahlaki degerlerimiz ölçüsünde en iyi sekilde yetistirmeye çalisan, bu ugurda her türlü imkânini seferber eden, gelecegimizin mimari ögretmenlerimiz, sorunlarla bogusmayi hak etmiyor” dedi.

“Van’da yasanan depremde 75 ögretmenimizi ve çok sayida vatandasimizi kaybettik. Bu bizim için çok aci verici bir durum. Zaten ekonomik anlamda sikintiyla devam eden hayatlari bu aci depremle son buldu.” diye konusan Gündogdu, “Depremde hayatini kaybeden ögretmelerimize ve diger vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, geride kalan ögretmenlerimize ve vatandaslarimiza bassagligi diliyorum. Umarim devlet adina depremden gereken dersleri aliriz ve bundan sonra bu acilari tekrar yasamayiz” dedi.

 

Gündogdu, “Eger gençlerimizin ahlaki erozyona ugramasini ve degerlerinden uzak bir sekilde yetismesini istemiyorsak, onlara degerler egitimini verecek olan ögretmenlerimize sahip çikmak zorundayiz. Degerlerimizi üstün tutan bir gençlik hayali, sorunlariyla bogusmak zorunda kalmayip kendisini tamamen egitime veren ögretmenlerle mümkündür. Egitim-Bir-Sen olarak bu ugurda yillardir sürdürdügümüz mücadeleyi bundan sonra da devam ettirecegiz.” seklinde konustu.

 

AGD Genel Baskani Salih Turhan da, kuruldugu günden bu yana "Insanlarin en hayirlisi insanliga faydali olandir" siariyla çalismalarini yürüten AGD'nin Van depremi için acil yardim çagrisinda bulundugunu ve vatandaslardan gelen yardimi en kisa sürede bölgeye ulastirdiklarini söyledi. Turhan, "Van'da meydana gelen deprem bütün milletimizi oldugu gibi bizi de derinden üzmüstür. Bizler AGD olarak korkunç depremde vefat eden ögretmenlerimize ve diger kardeslerimize Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyoruz. Depremzede kardeslerimizin acilarini bütün kalbimizle paylasiyoruz." dedi.

 

Turhan, “Neslimizdeki yozlasmayi; içerigi iyi kurgulanmis, çocuklari elemeye yönelik degil, hayata hazirlamaya yönelik ahlak ve maneviyat içeren egitim müfredati ve ögretmenlerimizin özverisiyle kurtarabiliriz. Ögretmenlerimizin, gelecegin umut isigi olan gençlerimize simdiye kadar sahip çiktiklari gibi, bundan sonra da sahip çikacaklarina bütün kalbimizle inaniyoruz.” seklinde konustu. 

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Egitim ve Soysal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da hazir bulundugu ziyaretin sonunda, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, AGD Genel Baskani Salih Turhan’a Egitim-Bir-Sen’in yayinlarindan olusan bir set hediye etti. Turhan da Gündogdu’ya AGD’nin yayinlarini takdim etti. 

Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Canbay: “Ögretmenlerimiz Ciddi Sorunlarla Bogusmaktadir”

Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yasar Canbay ve beraberindeki heyet Ögretmenler Günü dolayisiyla sendikamizi ziyaret etti. Egitim-Bir-Sen Genel Merkezinde gerçeklesen ziyarete Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yasar Canbay ve beraberindeki heyet katildi ve 217 bin üyeyle egitim camiasinin en büyük sendikasi olan Egitim-Bir-Sen’in sahsin da bütün ögretmenlerin Ögretmenler Gününü kutladi. Saadet Partisi heyetini Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci agirladi.

Özer, ziyarette yaptigi konusmada, “Van depreminde hayatini kaybeden vatandaslarimizin ve 75 ögretmenimizin hüznünün gölgesinde girmemiz nedeniyle bu yilki Ögretmenler Günü, önceki 24 Kasim’lardan ayrilmaktadir. Depremde kaybettigimiz vatandaslarimizin altida birinin ögretmenlerden olusmasi dolayisiyla bütün egitim camiasi üzüntülüdür” dedi

Özer, ögretmenler gününde ekonomik yetersizliklerin ve sorunlarin çözülmesine iliskin taleplerin yine degismedigini belirterek, 666 Sayil KHK ile esit ise esit ücret prensibiyle yapilan iyilestirmede ögretmenlerin sayilarinin çoklugundan olsa gerek, muadili olmadigi gibi bir gerekçeyle kapsam disi birakilmasi ‘ögretmenler yine unutuldu’ dedirtmistir. Sendika olarak yaptigimiz arastirma da ögretmenlerin aldiklari ücretle geçinemediklerini göstermektedir. 24 Kasim’larda ücretin hiç gündeme gelmedigi, bayram havasinda geçen bir Ögretmenler Günü yasama arzusunu tasidigimizi belirtmek isterim” diye konustu.

Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Yasar Canbay ise, Egitim-Bir Sen’in yaptirdigi arastirmayi medyadan takip ettiklerini ve arastirmaya göre ögretmenlerin yüzde 66,4’ünün maasiyla geçinemedigini gördüklerini belirtti. Can, “Maalesef ögretmenlerimiz ciddi sorunlarla bogusmaktadir.  Yüzde 80’i kredi karti borçlusudur. Birçogu Ailesinin geçimini saglayabilmek için ek is yapmak zorunda kalmaktadir. OECD ülkeleri arasinda ögretmene en düsük maas ve en az ücret veren ülke Türkiye’dir. Refah-Yol Döneminde rahmetli Genel Baskanimiz Necmettin Erbakan’in yaptigi gibi ögretmenlerin maasinda radikal bir iyilesmenin zarureti her zamankinden daha fazladir, bunu görüyoruz.  Umariz bir sonraki Ögretmenler Günü’nde ögretmenlerin ekonomik zorluklarini konusmak zorunda kalmayiz” dedi.

 

Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay: “Ögretmenler Her Türlü Övgüyü Hak ediyor”

Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, “Çocuklarimizi emanet ettigimiz ve gelecek nesilleri yetistirmek gibi zor ve mesakkatli bir görevi yerine getiren, her türlü övgüyü ve saygiyi hak eden ögretmenlerimizi, Bem-Bir-Sen Ailesi olarak unutmadik” dedi.

 

Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Genel Koordinatör Sultan Kara ve Danismani Tarkan Zengin ile birlikte Sendikamizi ziyaret ederek, hem ögretmenler gününü kutladi hem de ögretmenlerimizin su an yasamakta olduklari sorunlarla ilgili Sendika yöneticilerimizden bilgi aldi. Kendisi de bir zamanlar egitimci olan Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay ve heyetini, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Teyfik Yagci ile Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci agirladi.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek. “Kardes sendikamiz Bem-Bir-Sen’in gösterdigi bu nezaket, bizleri son derece memnun etti. Ögretmenler için verdigimiz mücadelede Bem-Bir-Sen’in destegini her zaman yanimizda hissettik. Bem-Bir-Sen’in yanimizda oldugunu bir kez daha görmüs olduk. Bu birlik ve bütünlük içinde ve ögretmenlerimizin öncülügünde, ülkemizi en iyi yerlere tasiyacagimizi düsünüyorum.” diye konustu.

 

Ziyaret’in sonunda Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer’e günün anisina Seyh Edebali’nin Ögütleri tablosunu hediye etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen