Haber
2010-07-21 07:21:20
Saadet Partisi Genel Baskani Kurtulmus’u Ziyaret Ettik

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve bagli sendikalarin genel baskanlari ile birlikte Saadet Partisi Genel Baskani Numan Kurtulmus’u ziyaret ederek, yeniden genel baskan seçilmesi dolayisiyla tebrik etti.

 

Ziyarette konusan Ahmet Gündogdu, Saadet Partisi’nin yikici degil, yapici muhalefet anlayisini takdir ettiklerini belirterek, “Yeni bir kongre geçirdiniz. Hayirli olsun. Genel Baskanliginizi, partiniz politikalarini, kaliteli muhalefet anlayisinizi zevkle izliyoruz. Bugüne kadar muhalefette alisik oldugumuz, kimin yaptigina bakarak gard alma, kimin yaptigina bakarak muhalefet yapma yanlisligina düsmediniz. Kimin yaptigina degil, ne yaptigina ve ne önerdigine baktiniz. Bunu dogal bir muhalefet hareketi olarak önemsiyoruz” dedi.

 

Sivil toplumla isbirligi konusunda Saadet Partisi ile basarili bir çalisma yürüttüklerini kaydeden Gündogdu, sorunlarin çözümüne yönelik kendilerine uzatilan her eli siktiklarini ifade etti.

 

Demokratiklesme, demokratik açilim, mayinli araziler, Anayasa degisikligi gibi konularda Saadet Partisi’nin sundugu çözüm önerilerinin, amacin bagciyi dövmek degil, üzüm yemek oldugunu gösterdigine dikkat çeken Gündogdu, “Biz milli, manevi degerleri önemseyerek, özelde üyelerinin genelde ülkenin ve insanligin sorunlarini dert edinen bir sendikacilik yapiyoruz. Siyasetçide görmeyi arzuladigimiz bu kaliteyi bu millete yasatiyorsunuz. Yolunuz açik olsun. Kongreniz hayirli olsun” seklinde konustu.

 

 Gündogdu, Kurtulmus’a, Memur-Sen tarafindan düzenlenen Uluslararasi Demokrasi Kongresi ile sendikamizin düzenledigi Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi’nin kitaplarini da verdi.

 

Kurtulmus'tan, ‘Kamplastirmayin’ Uyarisi

 

Saadet Partisi Genel Baskani Prof. Dr. Numan Kurtulmus ise, insan emeginin çok önemli oldugunu ve bu alandaki çalismalari önemsediklerini dile getirerek, bu alandaki çalismalarda Memur-Sen ile isbirligini bundan sonra da sürdüreceklerini bildirdi. Kurtulmus, “Sendikal alanda üzerimize ne düsüyorsa, onu yapmaya devam edecegiz. Bütün sendikalara oldugu gibi Memur-Sen’e de açik çek veriyoruz. Sizin sorununuz, bizim sorunumuzdur. Her platformda, gücümüzün yettigi oranda bunu dile getirecegiz” diye konustu.

 

Anayasa degisiklikleri konu- sunda 12 Eylül’de gidilecek referandum öncesi deger- lendirmelerde bulunan Kur- tulmus, sunlari söyledi: “Bu Anayasa degisikligi paketi, bizim tekliflerimize göre 30 yil geridedir. Bir reform niteligi tasimamaktadir. Ama sonuç itibariyle, sendikal alan basta olmak üzere belli alanlarda millet egemenliginin önünü açacak bazi iyilestirmeler içerdigi için bu 29 maddelik Anayasa degisikligine ‘evet’ diyecegiz. Ama 12 Eylül’de ‘evet’, 13 Eylül’de ‘hayir’ diyecegiz. 13 Eylül sabahi, Türkiye’de yeniden çagdas, katilimci yeni bir Anayasa yapilmasi için Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle çalismaya devam edecegiz.” 

Ziyarete, Ahmet Gündogdu’nun yani sira Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Bayraktutar, Toç-Bir-Sen Genel Baskani Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Birlik Haber-Sen Genel Baskani Ali Erdogan, Bayindir Memur-Sen Genel Baskani Abdulhadi Karasapan, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Halil Ibrahim Kütük, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Kültür Memur-Sen Genel Sekreteri Mecit Erdogan, Büro Memur-Sen Genel Egitim ve Sosyal Isler Idris Maden de katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen