Haber
2010-11-24 06:22:00
Saadet Partisi’nden ‘Ögretmenler Günü’ Ziyareti

Saadet Partisi Sivil Toplum Kuruluslari ile Iliskiler Birimi üyeleri, Ögretmenler Günü dolayisiyla sendikamizi ziyaret etti.

 

Saadet Partisi Sivil Toplum Kuruluslariyla Iliskilerden So- rumlu Genel Baskan Yardimcisi Necmettin Aydin, eski millet- vekillerinden Yasar Canbey ve Yakup Budak’in yer aldigi heyet,  Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ile görüstü.

 

Türkiye, En Büyük Sorunu Olan Egitim Sorununu Ikinci Plana Itmektedir

Ziyarette konusan Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Necmettin Aydin, Türkiye’de egitim sisteminin büyük sorunlari oldugunu ifade ederek, “Türkiye, en büyük sorunu olan egitim sorununu ikinci plana itmektedir. Çok ciddi olan bu sorun ne tam kavranmis ne de çözümü için önemli adimlar atilmistir. Bu sekildeki bir sistem ile birkaç neslimizi kaybettik, maalesef kaybetmeye de devam edecegiz” dedi.

 

Egitim sisteminin sorunlarinin anlasilmasi için Saadet Partisi olarak yeni bir teklif getirdiklerini belirten Aydin, Cumhurbaskani’nin bu ülkenin baskomutani oldugunu hatirlatarak, “Cumhurbaskani bu ülkede basögretmen de olsun. Çünkü ülkenin en büyük temel sorunu egitim. Sembolik de olsa, bu sekilde sorunlara dikkat çekilmis olur” seklinde konustu.

 

Istihdam Biçimi Sorunlu

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, ögretmen atamalarinda hala yanlisliklar yapildigini kaydederek, “Ögretmenlerin istihdam biçimi sorunludur. Öncelikle bu sorunun çözülmesi gerekir. Egitim sistemimiz, sözlesmeli, ücretli, vekil gibi adlar altinda yapilan istihdam biçimleriyle basariya ulasamaz. Çalisma barisi ve egitim çalisanlari arasinda motivasyonun saglanmasi için tüm ögretmenler kadrolu olmalidir” diye konustu.

 

350 bin ögretmen adayinin atanmayi bekledigini söyleyen Etyemez, “Milli Egitim Bakanligi verilerine göre ise 150 bin ögretmen açigi var. Ama hükümet nedense bir türlü bu açigi kapatmiyor” ifadelerini kullandi.

 

Ögretmen Sinifa Sorunsuz Girmelidir

Bütün sorunlarin temelinde egitim eksikliginin yattigini dile getiren Etyemez, Türkiye’nin sorunlarindan kurtulmasi için egitime ciddi anlamda yatirim yapilmasi gerektigini vurguladi.

 

“Ögretmen, sinifa sorunsuz girmelidir” diyen Etyemez, Ögretmenler Günü’nü, egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümü oraninda önemsediklerini ifade etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen