Haber
2012-12-15 06:34:05
Samsun İl Divan Toplantısı Gündoğdu’nun Katılımıyla Yapıldı

Samsun Şubemizin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun katılımıyla Samsun Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Burada konuşan Gündoğdu, toplu sözleşme sürecinin en mağdurunun öğretmenler olduğunu, yıllardır kendi çabalarıyla alınan ek ödemenin bu yıl verilmemesinin öğretmen ve öğretim elemanlarını mağdur ettiğini söyledi.

Toplu sözleşmede 63 kazanım elde ettiklerini ifade eden Gündoğdu, kazananın 4-C’liler, kaybedeninin ise eğitim camiası olduğunu kaydetti.

Sendikacılığı sadece kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak için yapmadıklarını belirten Gündoğdu, ülkedeki ve dünyadaki mazlumların sesi olduklarını dile getirdi. Toplu sözleşme yasasının çıkması gibi, sürecinin de sorunlu olduğunu söyleyen Gündoğdu, 2013’te yapılacak toplu sözleşmede istediklerini almak için çalışacaklarını vurguladı.

 

Her Türlü İllegal Oluşuma Karşıyız

Medeniyet değerlerimiz doğrultusunda sendikacılık yaptıklarını belirten Ahmet Gündoğdu, “Ülkemizde sendikacılık, ya kutsal devlet, derin devlet ve bu devlete karşı bireyin itaati ve görevlerinde devlete/güce yanaşmalık şeklinde gerçekleşmiş ya da milletin inancına ve devletine düşmanlık şeklinde gerçekleşmiş. Biz ‘önce insan’ diyoruz. Milletin devletini ve devletin insana karşı görev ve sorumluluklarını önemsiyoruz. Bizde töre olmaz, bizde evrensel değerler olur. Biz KCK’ya da, PKK’ya da, JİTEM’e de karşıyız. Biz bu milletin değerlerine bağlıyız” dedi.

 

Milletin ve Kamu Çalışanlarının Beklentisi Karşılanmalıdır

Bundan sonraki süreçte milletle birlikte yazacakları, yönetecekleri ve sahneye koyacakları ilk senaryonun yeni anayasa olduğuna dikkat çeken Ahmet Gündoğdu, özgürlükçü, milletin devletini oluşturan, vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan bir anayasanın en kısa sürede milletin huzuruna çıkarılması gerektiğini ifade etti. Yeni anayasada kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılması ve toplu sözleşme hakkına grev hakkının da eklenmesini istediklerini dile getiren Gündoğdu, milletin ve kamu çalışanlarının beklentisinin karşılanması gerektiğini vurguladı.

Güneysu: Çözümün Adresiyiz

Samsun Şube Başkanımız ve Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ise, açılışta yaptığı konuşmada, Samsun’daki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eğitim camiasının sorunlarını anlatan Güneysu, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumada Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in tek adres olacağını söyledi.

Toplantı, Şube ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin görüş alışverişinde bulunması ve yöneltilen sorulara cevap verilmesiyle sona erdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen