Haber
2012-11-06 06:32:56
Samsun’da Üyemize Yapılan Saldırıya Ortak Tepki

Samsun’da okulda öğrencisi tarafından bıçaklanan üyemiz Mustafa Öztürk için Samsun Şubemizin öncülüğünde diğer eğitim sendikaları ve meslektaşlarının da katılımıyla okulun önünde ortak bir eylem düzenlendi. Öğretmenler yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırdı.

Dün Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi okulunda sınıfın huzurunu bozduğu gerekçesiyle okul idaresine götürmek isterden okulun koridorunda öğrencisi J.A.(15) tarafından bıçaklanan üyemiz Edebiyat Öğretmeni Mustafa Öztürk (43) için Eğitim-Bir-Sen’in öncülüğünde Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri ile aynı okulda görev yapan diğer öğretmenlerin de katılımıyla okulun önünde eylem düzenledi.

Öğretmenler adına açıklama yapan Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yaşar Şahin, öğretmenlerin, çocukları eğitmekten başka amacı olmadığını belirterek, “Bu okulun öğretmenlerinden Mustafa Öztürk arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiş, öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir öğrencisi tarafından saldırıya uğramış ve ciddi şekilde yaralanmıştır. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir” dedi.

Okullarda öğretmenlerin can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Şahin, “Her gün bir arkadaşımız şiddet kurbanı oluyor. Okullarımız tahrip ediliyor, eğitime ara veriliyor. Artık OECD raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz” diye konuştu.

 

Samsunda Öğretmene Şiddet Basın Açıklaması

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen