Haber
2009-03-18 06:18:55
Sanli Bir Destandir Çanakkale

Tarihimizin sanli sayfalarindan biri olan Çanakkale Zaferi’nin 94. yildönümünü kutluyoruz. Birinci Dünya Savasi’nin en stratejik kararlarindan biri olan Çanakkale üzerinden Istanbul’a ulasarak Osmanli Devleti’ne son verme düsüncesi, milletimizin sanli direnisiyle bogazin serin sularina gömülmüstür.

 

Tarihe altin harflerle parlak sayfalar yazan milletimiz, Çanakkale’de ortaya koydugu mücadeleyle bugünümüzü de saglamistir. Çanakkale’de ortaya çikan ruh, Milli Mücadele’nin isigi olmustur. Birinci Dünya Savasi’nin sonuçlarindan olmak üzere isgale ugrayan vatanimiz, Çanakkale’de yazilan destanin verdigi güven ve mücadele azmiyle kurtarilmistir.

 

Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, basariya ulastiracak kodlari bünyesinde barindirir. Çanakkale’de Türk’ü, Kürd’ü, Laz’i, Çerkez’iyle milletimiz bir bütün olarak mücadele vermistir. Vatan söz konusu oldugunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadiginin en güzel örnegidir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiginde canin, malin hiç düsünmeden verilebileceginin göstergesidir.

 

Çanakkale Zaferi sehitlik, gazilik gibi Allah katinda pahasi olan mertebelerin dünya mertebelerinden üstün olduguna inanan insanlar tarafindan kazanilmistir. Çanakkale’de insanimizin akillara durgunluk veren bir mücadele ortaya koymasini saglayan; din sevgisidir, vatan sevgisidir, Allah sevgisidir, kisacasi iç dünyanin zenginligidir. 

 

Sanli bir destandir, Çanakkale. Milletimizin canevine saldirildiginda nasil bir arslana dönüstügünün destanidir. Çanakkale, direnecek hiçbir gücü kalmadigi sanilan milletimizin ‘iman dolu gögsü’yle insa ettigi settir.

 

Milletçe Çanakkale ruhunu kavramaya, kusanmaya muhtaciz. Bu ruh, birlik ve beraberligimizin, huzurumuzun teminatidir.

 

Çanakkale’yi geçilmez kilan aziz sehitlerimizi rahmetle aniyor,  Çanakkale Zaferi’nin 94. yildönümünü kutluyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen