Haber
2011-07-04 07:23:50
Saraybosna'daki Türk Üniversiteleri Gururlandiriyor

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ve beraberindeki heyet, Türk girisimciler tarafindan Saraybosna'da kurulan Uluslararasi Saraybosna ve Uluslararasi Burç üniversitelerini ziyaret etti. Gündogdu, "Üniversitelerimizin aldigi mesafe bizi gururlandiriyor" dedi.

 

Heyetimizin ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getiren Uluslararasi Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hilmi Ünlü, konusmasina, "Ezan sesinin bol oldugu topraklardan ezan sesinin dinmedigi Bosna topraklarina hos geldiniz" diyerek basladi.  Ünlü, 3 fakülte altinda 13 bölümde ders verildigini, ögrencilerinin önemli bölümünün Türkiye'den geldigini ve toplam 22 ülkeden yaklasik bin 200 ögrencileri bulundugunu belirterek, üniversitenin 2004 yilinda kuruldugunu söyledi. Ünlü, Mühendislik ve Dogabilimleri, Bilimler, Ekonomi fakülteleri bulundugunu ve bunlara ek olarak Egitim Fakültesi kurmak istediklerini ifade etti. Üniversitede egitim ücretinin 5 bin 500 euro oldugunu belirten Ünlü, Bosna vatandaslarina yüzde 40 indirim uygulandigini, ayrica basarili ögrencilere burs verildigini anlatti.

 

 

Ortak Medeniyet Paydaslarinin Lideri Olarak Türkiye Üzerine Düseni Yapiyor

Davetinden dolayi Rektör Ünlü'ye tesekkür eden Ahmet Gündogdu, ortak medeniyet paydaslarinin lideri olarak Türkiye'nin yapmasi gerekenleri yaptigini söyleyerek, kendilerinin de bu kapsamda Bosna Hersek basta olmak üzere bölge ülkelerindeki sendikalari Türkiye'de toplamak için bir girisimde bulunduklarini kaydetti.

 

Prof. Dr. Ünlü ise, Türkiye'nin artik kabugundan çiktigini ve bilgi ihraç ettigini belirterek, arzu etmeleri durumunda sendika görevlilerine üniversitede 7 haftalik dil egitimi programi düzenleyebileceklerini dile getirdi.

 

Gündogdu, tesekkür ederek, bundan mutluluk duyacaklarini ifade etti. Konusmalarin ardindan Gündogdu, Rektör Ünlü'ye üzerinde "Egitim-Bir-Sen" yazili Iznik çinisi ve ebru süslemeli tablo ile Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adli eserini armagan etti. Ünlü ise, Gündogdu'ya plaket verdi.

 

Ötelerin Ötesine Yolculukta Her Türlü Riski Alanlar Yalniz Olmadiklarini Bilsinler

Uluslararasi Burç Üniversitesi'ne de bir ziyaret gerçeklestiren Gündogdu baskanligindaki heyet, Rektör Yardimcisi Doç. Dr. Teoman Duman ile görüstü. Duman, konuklarina üniversite hakkinda bilgi verirken,

 üniversitelerinde 589 ögrenci oldugunu, bunlarin yüzde 50'sinin Türkiye'den gelen ögrencilerden, yüzde 45'inin ise Bosnak ögrencilerden olustugunu belirtti.

 

Genel Baskan Ahmet Gündogdu, ziyaretin sonunda üniversitenin ani defterini imzaladi. Gündogdu, ani defterine sunlari yazdi:

"Ötelerin ötesine yolculukta her riski göze alarak faaliyet gösteren adanmis yüreklerin yalniz olmadiklarini bilmeleri gerekir. Mazlumlarin yaninda yer alma paydasliginda bütün gönüller bu fedakar kardeslerimizle birliktedir."

 

Gündogdu, daha sonra Duman'a çesitli hediyeler verdi.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen