Haber
2012-05-31 07:30:59
Sayin Dinçer Balin Yoksa Bal Dilin de mi Yok

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Baskani Merhum Mehmet Akif Inan’in ismini tasiyan Yenimahalle Mehmet Akif Inan Ilkögretim Okulu bugün yapilan törenle hayata geçirildi. Sabah 09.30’da resmi açilisi gerçeklestirilen okulun Egitim-Bir-Sen’in katkilariyla yaptirilan M. Akif Inan Toplanti Salonu ve Kütüphanesi’nin açilisi saat 14.00’te Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu tarafindan Toç-Bir-Sen, Saglik-Sen, Diyanet-Sen, Bayindir-Sen, Ulastirma Memur-Sen ve Büro Memur-Sen’in Genel Baskanlari’nin da katilimiyla gerçeklestirildi. Gündogdu burada yaptigi konusmada okula Kurucu Genel Baskanimiz Merhum Mehmet Akif Inan’in ismini vermede öncülük eden ve emegi geçen herkese tesekkür etti. Gündogdu, “Mehmet Akif Inan bizim için bir sairdir, bir edebiyatçidir, bir fikir adamidir, medeniyet degerlerimizin yilmaz savunucusudur; ancak bunlardan daha önemlisi bizim için iyi bir ögretmen, iyi bir sendikacidir” ifadelerini kullandi.



Genel Baskan Ahmet Gündogdu, okula Kurucu Genel Baskanimiz Merhum Mehmet Akif Inan’in ismini vermede emegi geçen Nigde Il Milli Egitim Müdürü Celalettin Ekinci, Okul Müdürü Mehmet Yilmaz, Il Milli Egitim Müdürü, Milli Egitim Bakani’na tesekkür etti.  Mehmet Akif Inan bizim için bir sair, bir edebiyatçi, bir fikir adami ve medeniyet degerlerimizin yilmaz savunucusu oldugunu kaydeden Gündogdu, ancak bunlardan daha önemlisi bizim için iyi bir ögretmen, iyi bir sendikaci oldugunu vurguladi. Gündogdu, “Bugün burada Egitim-Bir-Sen Genel Merkezimizin katkilariyla sizlerin hizmetine kolaylik saglayacak bu salonu kütüphaneyi açarken ögretmenin degerinin gerçekten fark edildigi, Mehmet Akif Inan’in ‘Bu ülkenin en önemli sorunu egitim sorunudur, egitim sorunun çözümü de ögretmene dogru bakistan geçer’ sözünün hayatta olmasini, yürürlükte olmasini görerek burada olmayi çok isterdim; fakat bunu söyleyemiyorum” diye konustu.


Gündogdu, eger bu ülke kalkinacaksa, bu ülkede adalet olacaksa, bu ülkeyi adaletle yönetecek siyasetçileri yetistirilecekse bunlari yapanin ögretmen oldugu da unutulmamasi gerektigini kaydetti. 24 Kasim günleri eli öpülesi ögretmenin bakanlar eliyle dövülesi bir ögretmen haline dönüstürülmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Gündogdu, “Bu ülkenin gelecegini yeniden insa edeceksek, ekmegini büyüteceksek, özgürlügünü darbecilerin, vesayetçilerin elinden kurtaracaksak bunun mimari siz ögretmenler olacaksiniz, biz de sizin temsilcileriniz olacagiz” dedi.


Açilis sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Gündogdu Bakan Dinçer’e kirgin olduklarini belirtti. Gündogdu söyle konustu: “Bakana karsi bakana kirginiz, üzgünüz kirginligimizi ortaya koyuyoruz. Maliye Bakani’nin genel manada yüzdelik zammi verirken yeterli adimi atmamis olmasindan dolayi bir derece üzgünüz; fakat 666 KHK ile müstesara, genel müdüre bir gece 774 TL ek ödeme veriliyorken ögretmene 1 TL bile ek ödeme verilmedigi için iki derece üzgünüz. Bütün bunlar olmamisken ‘Balin yoksa bal dilin de mi yok’ atasözü geregi azimizi çoga tutun veremedik, bizi anlayin demek varken meselenin her bakan tarafindan ögretmen çalismiyor noktasina getirilmesini dogru bulmuyoruz. Bakanlarin yaklasimlarinda, beden dilinde ya ögretmenleri ya da sendikalarini hedef göstermesinden dolayi da üzgünüz. Mehmet Akif Inan’in talebesi oldugu için üzüntümüz iki kat artiyor. Ne yapalim asagi tükürsek sakal, yukari tükürsek biyik. Mehmet Akif Inan bizim olmazsa olmazimiz; ama talebeleri bazi derslere girmemis. Bizler geldik burada açilisimizi yaptik, beyanatlarimizi verdik; ama buradan kizginligimizi ya da yanlislari bu açilis üzerinden daha fazla dile getirme geregi de duymuyorum. Evet bu ortama gelinmeseydi seve seve gelir burada Bakanla birlikte açilisi yapardik. Onlar da kendilerini yanlis yapmamis hissediyor olmali ki hem Bakan hem Il Milli Egitim Müdürü burada bu tefrisati yapan sendikaya bir tesekkür etme geregi bile duymamislar. CHP iktidarda olsaydi, CHP’li bir Bakan burada bu açilisi yapsaydi, CHP’nin atadigi Il Milli Egitim Müdürü buranin açilisini yapsaydi Egitim-Bir-Sen yine bu okula bu katkiyi verirdi ve o açilista Bakan ve Il Milli Egitim Müdürü en azindan buraya bir sivil toplum örgütü fedakârlik yapmis, maddi degeri ne oldugu önemli degil, en azindan bir tesekkürü çok görmezdi diye düsünüyorum, bunu da açik yüreklilikle söylüyorum. Ama bizim bu ülkeye sevdamiz bitmeyecek, Akif Inan’a saygimiz bitmeyecek, bu okullarda yetisecek çocuklar bu ülkenin gelecegini insa edecekler, onlari yetistirecek olanlar da ögretmenler, ögretmenlerde hiçbir sorun yok; ögretmenlere dogru bakmayanlar bakislarini gözden geçirsin”




Programda Okul Aile Birligi Baskani tarafindan Genel Baskan Ahmet Gündogdu’ya, okulun yapilmasinda katkisi bulunan Celalettin Ekinci’ye Okul Müdürü Mehmet Yilmaz tarafindan plaket verildi. Plaket alanlar arasinda Merhum Mehmet Akif Inan’in kardesi Ali Inan da  vardi. Ali Inan’a plaketini Genel Baskan Ahmet Gündogdu verdi. 








MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen