Haber
2011-06-13 07:23:39
Seçim Bitti Sira Yeni Anayasada

24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi tamamlanmis, halkimiz iradesini ortaya koymustur. 12 Haziran milletvekili seçim sonuçlarinin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini diliyoruz. Seçimde kazanan, demokrasimiz ve ülkemiz olmustur. Demokrasinin çitasi yükselmistir. Olaysiz, huzur içinde bir seçim gerçeklesmistir.

 

Milletimiz tercihini yapmis, seçtigi vekillerini TBMM’ye göndermis, verdikleri sözü tutmalarini beklemektedir. Siyasi partilerimiz de, seçim sürecinde vaatlerinin disinda söyledikleri sözleri unutarak, vaatlerini gerçeklestirmek için çalismalidir. Sandiktan temsil gücü yüksek, yeni anayasaya mesruiyet saglayacak bir meclis çikmistir.

 

Sandiga giderek vekillerini seçen halkimiz, simdi kendisine verilen sözlerin tutulmasini beklemektedir. Bu meclisin ilk görevi, mesruiyet debisi yüksek bir anayasa yapmak olmalidir. Bütün partilerin ortak vaadi, yeni Anayasa olmustur. Bütün partiler, meydanlarda yeni anayasa vaadinde bulunmus ve bunun önemine dikkat çekmistir. Yeni yasama döneminde öncelik anayasaya verilmeli, toplumun beklentileri karsilanmalidir. Milletimiz demokratiklesmeyi, hak ve özgürlüklerin genislemesini acilen beklemektedir. Bu yöndeki talep, ilk olarak 12 Eylül’de yapilan referandumda, halkin yüzde 58’le ‘evet’ demesiyle ortaya çikmistir.

 

Bölgesinde lider ülke olma yolunda ilerleyen Türkiye, bu firsatlari iyi degerlendirmeli, istikrar ve büyümesinden taviz vermemelidir.

 

Iktidar partisi, seçim sürecinde meydanlarda yasananlari unutarak, toplumun tamamini kucaklamalidir. Yeni anayasayi hazirlarken bütün görüsleri dikkate almali, toplumun endiselerini gidermelidir. Iktidar kusatici olmali, ötekilestirmemelidir.

 

Muhalefet partileri de seçim sürecinde yasananlari geride birakmali, Türkiye’nin gelecegi için sorumlu davranmalidir. Yeni anayasa çalismalarina destek olmali; demokrasi, hak ve özgürlüklerden yana taraf olmalidir. Demokrasi disi eylem ve söylemlere iktidar-muhalefet el ele güçbirligi içinde cevap vermelidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen