Haber
2009-06-23 07:19:23
Sefler Magdur Edilmeyecek

12/12/2008 tarihli ve 27078 Sayili Resmi Gazete’de, Milli Egitim Bakanligi  Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik yayimlanmis, bu yönetmelikle, 04.03.2006 tarihli ve 26098 Sayili Resmi Gazete’de yayimlanmis olan Millî Egitim Bakanligi Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeliginde bir kisim degisiklikler yapilmisti. Bu degisiklikle birlikte Milli Egitim Bakanligi Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi’nin 7. maddesinin farkli bentlerinde, “bulundugu görevde en az iki yil görev yapmis olmak”, 25. maddesinin a bendinde ise, görev gruplari arasindaki geçisler için, “bulundugu kadroda iki yil çalismis olmak” sartinin eklenmesi sonucunda,  veri hazirlama ve kontrol isletmeni kadrosunda olup da sef olarak atanmak isteyenler basta olmak üzere bazi kadrolarda bulunanlar, Görevde Yükselme Sinavi’na basvuru sartini tasimalarina ragmen, basvuru haklarini kullanamamis ve magdur olmuslardi.  

 

Millî Egitim Bakanligi Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeliginde yapilan bu degisiklik üzerine sendika olarak Bakanlik yetkilileri ile görüsmeler yaparak, bu ani degisikligin keyfi oldugunu ve uygulamadan biran önce vazgeçilmesini, görev gruplari arasindaki geçislerde iki yil çalisma sartinin ortadan kaldirilmasini istemis, aksi halde, bu keyfi degisikligin ilerleyen süreçte yargi kararlari ile iptal edilebilecegi uyarisinda bulunmustuk.

 

Açilan davalarin sonuçlanmaya baslamasi, yeni atanan sefleri endiseye sevketmisti. Yargi kararinin Bakanliga ulasmasindan sonra atamasi yapilan seflerin magdur olmamalari için Bakanlik yetkilileriyle birçok görüsme yapmistik.

 

23 Haziran 2009 tarihinde Bakanlikta konuyla ilgili yapilan toplantiya Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci katilarak, yetkililerle, atamasi yapilan seflerin durumunu görüsmüs ve bu görüsmenin sonucunda söz konusu seflerin atamalarinin iptal edilmemesi yönünde karar alinmistir. Ayrica, Bakanlik birimlerinde ihtiyaç olan 3 bin 800 bos sef kadrosu için en kisa zamanda görevde yükselme sinavi yapilmasi ve bu sinavin, yönetmeligin, ‘ayni görevde iki yil çalisma sarti’ aranmaksizin en kisa süre içinde gerçeklestirilmesi sözü alinmistir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, sinavin bir an önce yapilmasi, daha önce sinava alinmayan sef adaylarinin magduriyetinin giderilmesi için konunun takipçisi olacagiz.

 

Bunun yanisira, toplantida, ögretmen yer degisikligine iliskin yasanan sikintilar ile brans degisikligi konusundaki sorunlar da gündeme getirilmistir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen