Haber
2008-10-03 07:18:16
Seflere de Ek Ödeme Verilsin

Agustos ayinda kamu çalisanla- rina yapilan Ek Ödeme zamminin yol açtigi magduriyet, girisimleri- miz ve konuyu israrla takip etmemiz neticesinde çözüme kavusturulurken, Maliye Bakanli- gi’nin yaptigi iyilestirme çalismasinda seflere yer verilmemesi, hakkaniyet ilkesine aykiri olmustur.

 

Ek Ödeme kararinin alinmasi tarafimizdan olumlu karsilanmisti. Kararnameyi inceleyen hukukçularimizin, daha önce denge tazminatindan yoksun birakilan egitim çalisanlarindan Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Sube Müdürleri, Egitim Uzmanlari, Müfettisler, Sefler ile Milli Egitim Bakanligi Merkez Teskilati’nda, Talim ve Terbiye Kurulu’nda olusturulan çesitli komisyonlarda, Il Milli Egitim Müdürlükleri bünyesinde olusturulan komisyonlarda ve projelerde görevlendirilen ögretmenlerin ek ödemeden de mahrum birakildigini tespit etmesi üzerine, bu adaletsizligin giderilmesi için Maliye Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi’na yazili talepte bulunmustuk.

 

Böylece Ek Ödeme zamminin yol açtigi magduriyet giderilirken, daha sonra Maliye Bakanligi’nin yaptigi çalismada seflerin iyilestirmeye dahil edilmedigi duyumunu almistik. 17 Eylül’de seflerin de söz konusu çalisma çerçevesinde Ek Ödeme kapsamina alinmasi için Maliye Bakanligi yetkilileriyle görüsmelerimiz oldu.

 

Ancak 27 Eylül’de Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik’in yaptigi açiklamayla, seflerin kapsam disinda birakildigi resmiyet kazandi.

 

Bilindigi gibi, hükümetin kamudaki maas adaletsizligine son vermek amaciyla Agustos ayinda çikardigi Ek Ödeme Kararnamesi, kapsam disinda tutulan binlerce egitim çalisaninin tepkisini çekmisti.

 

Toplu görüsme sürecinde de tartismaya neden olan sorunun çözümü için Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, konuyu masaya tasimisti. Bunun üzerine, varilan mutabakatta, Ek Ödeme’den faydalanmayan egitim çalisanlarinin da bu kapsama alinmasina karar verilmisti. Daha sonra harekete geçen Maliye Bakanligi, sorunu giderecek bir çalisma hazirladi. Çalismanin önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda imzaya açilmasi bekleniyor.

 

Ek Ödeme konusundaki magduriyet, iki ayri formülle giderilecek. Milli Egitim Bakanligi’nda görev yapan yöneticiler için, ilave 10 saat ek ders ücreti verilecek. Geçici görevlendirilen ögretmenler için ise yeni düzenleme yapilacak ve 3 bin ögretmen de ek ödeme kapsamina alinarak sorun çözülecek.

 

Ancak aldigimiz bilgiye göre, Maliye Bakanligi bürokratlarinin yaptigi çalismada sefler iyilestirmeye dahil edilmemistir. Sefler idari hiyerarside sube müdürlerinden sonra gelmektedirler. Ayni kurum içerisinde birbirlerine yakin pozisyonda olan çalisanlar arasinda ciddi oranda ücret farkliliginin olusturulmasi, çalisanlarin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Seflerin, emrinde çalisan memurlara göre daha az ücret almalarini ‘esit ise, esit ücret’ politikasina aykiri bulmaktayiz.

 

Seflerin idari hiyerarsi içerisindeki pozisyonlari, görev ve sorumluluklari göz önünde bulundurularak ek ödemeden yararlanmalarinin saglanmasi için Maliye Bakanligi’na durumu yazili olarak ilettik. Haksizligin giderilmesi için ilgili Bakanliklar nezdinde girisimlerimiz sürecektir.

 

Daha önce Bakanliga gönderdigimiz yazida; Il ve Ilçe Milli Egitim müdürlüklerinde görevlendirilen yönetici, Hukuk Danismani, Il Izci Kurulu Baskanligi, Lig Heyeti, Özel Kalem, Ilsis, Temel Egitimi Destekleme projesinde görevlendirilen ögretmenler ile formatör ögretmenler, sube müdürleri, sefler, müfettisler, Ilçe Milli Egitim Müdürleri ve Il Milli Egitim Müdür yardimcilarinin ek ödeme ve denge tazminati alamadiklarini belirtmis ve magduriyetlerin giderilmesini istemistik.

 

Yapilan düzenlemede seflerin Ek Ödeme disinda tutulmasini kabul edilebilir bulmuyoruz. Seflerin de iyilestirmede yararlanmasi için konunun takipçisi olacagiz.

 

 Bakanliga gönderdigimiz yazi için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen