Haber
2013-05-23 07:39:39
Şehit Haberi Almamanın Mutluluğu İçindeyiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “İstiklal Marşımız bu milletin mutabakat metnidir. Bayrağımızın rengi, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin ortak kanını temsil eder” dedi.

Gündoğdu, 118 gündür şehit haberi almamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Memur-Sen Kars İl Temsilciliği’nde basın açıklaması yapan Gündoğdu, sürecin önemine değinerek, çözüm süreciyle milletin devletiyle bütünleştiğini söyledi. Vatanın bölünmez bütünlüğünün herkes için olmazsa olmazların başında geldiğini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: “İstiklal Marşımız bu milletin mutabakat metnidir. Bayrağımızın rengi, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin ortak kanını temsil eder. Vatan, bayrak üzerinden slogan atanlar, çözüm sürecini bölme projesi olarak görüyorlar. Bu bölünme projesi değildir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan’ sloganını onlardan daha güçlü seslendiriyor. Bu süreç tarihi bir fırsattır. Bu çözüm süreci bütünleşme sürecidir. Hor görüden, hoşgörüye geçme projesidir. Bunun için devletin, hükümetin, meclisin, milletin, sivil toplum örgütlerinin üzerine düşeni yapması gereken bir süreçtir.”

118 Gündür Şehit Haberi Gelmiyor

Daha sonra Kars Valisi Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret eden Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 118 gündür şehit haberi gelmediğine dikkat çekerek, “Bundan daha mükemmel bir tablo olabilir mi? Bu tabloyu 118 değil, 118 bininci güne, milyonuncu güne taşımamız lazım” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin gazetecilere açıklama yapan Gündoğdu, gittikleri yerlerde çözüm sürecini anlattıklarını belirterek, halktan büyük oranda destek gördüklerini dile getirdi.

Vali Eyüp Tepe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Gündoğdu’ya Kars’ın simgelerinden Ani Harabeleri’nin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Hala İnsana Şaşı Bakan Yaklaşımlar Var

Kızanların, kızgınlığına saygı duyduklarını söyleyen Gündoğdu, “Kızanların büyük çoğunluğu, bizim işimizin teröristle mücadele olduğunu sanıyor. Hâlbuki bizim işimiz teröristle mücadele değil. Terör ve terörist ile mücadele devletin işidir. Bizim işimiz bataklığı kurutmak. Teröre meyli önlemek, eşit yurttaşlığa geçiş için yapılması gerekenleri önce kamuoyu ile paylaşıp yetkililerden istemek. Esasen sorunun merkezinde insan var, insana bakış var. Dünyada halen insana şaşı bakan yaklaşımlar var. Ülkemizde de geçmişte bunu yaşamışız” diye konuştu.

Gençlik, Testle Tost Arasına Sıkıştırılmış

Eğitim sistemine yeniden dokunulma mecburiyeti olduğunu vurgulayan Ahmet Gündoğdu, şöyle konuştu: “Gençlik, testle tost arasına sıkıştırılmış. Dört dörtlük kademeli eğitim sistemine geçilmesine rağmen işçilik hataları ve öğretmene bakıştaki şaşılıkla değerler eğitiminden uzaklaşan, özgür bireyi yetiştiremeyen, hayata hazırlığın olmadığı bir eğitim sistemi var.”

2010 referandumunu kırılma noktası olarak gördüğünü ifade eden Gündoğdu, “2010 referandumuna kadar ‘devlete göre birey nasıl olmalıdır’ sorusuna cevap üreten bir ülkeyken, şimdi ‘insana göre, bireye göre devlet nasıl olmalıdır’a geçtik. Bugün bunun içini doldurmak için il il dolaşıyoruz. Halkımızın desteğini alıyoruz, kaygılarını dinliyoruz. Ve bunları rapor edeceğiz” dedi.

Gündoğdu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ı da ziyaret ederek bir süre görüştü.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen