Haber
2011-04-01 07:22:27
Sendika Üyeliginden Istifalarda Kurum Müdürleri Uyanik Olmalidir

Egitim-Bir-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, özellikle bir sendikanin istifalari isleme koymamak için akil almaz yollara basvurduguna dikkat çekerek, okul idarelerinin, hukuki nitelik süsü verilmis “istifalar isleme konulamamistir” yazilarini dikkate almamalarini istedi.

Egitim ve bilim hizmet kolunda her yil ayni dönemde yasanan sorunlarin tekrar cereyan etmeye basladigini söyleyen Bilgin, “Teskilatimizdan; bir sendikanin, özellikle istifalar resmi yaziyla merkezlerine gönderilmesine ragmen isleme koymadigina dair yogun sikâyetler almaktayiz” dedi.

Kurumlara verilen istifa formalari ‘Gelen Evrak’ defterine kayit edilip tarih ve sayi verilerek üst yazi ekinde sendika merkezine gönderilmesine ragmen, “Üyelikten çekilme islemi uygun formatta ve kurum tarafindan resmi yaziyla gönderilmesi sonucu tamamlanmis olacaktir” seklinde yazilarla geri gönderildigine dikkat çeken Murat Bilgin, yasananin “Mayis Sendromu” oldugunuz söyledi.

“Yapilanlara kimse itibar etmemelidir” diyen Bilgin, “Bunun adi sark kurnazligidir. Istifa bir irade beyanidir ve tek taraflidir. Çalistigi kurumun ‘Gelen Evrak’ kaydina girilmis olmasi ile istifa islemi gerçeklesmis olur. Sendikanin onayina gerek yoktur. Kurum tarafindan genel merkeze bilgi verilmesinin sekli üyelikten çekilmede önem tasimamaktadir. Istifa eden üyenin okuluna ‘üyelikten çekilme islemi gerçeklestirilememektedir’ ya da ‘uygun formatta gönderilmedi’ yazisi, ‘istifa formunuz ulasti’ demektir. Yani, istifa islemi gerçeklesmis ve prosedür yerine getirilmistir” seklinde konustu.

4688 sayili Kanun’un 16. maddesinin, “Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafindan, üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçeklesir. Kurum görevlisi, kayit numarasi ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadir. Kamu isvereni, bildirimin bir örnegini onbes gün içinde sendikaya gönderir” hükmüne isaret eden Murat Bilgin, mezkûr maddenin geregini yerine getirenlerin gelen yazilara itibar etmemesini istedi.

 Itibar Edilmemesi Gereken Yazi Örnegi…

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen