Haber
2013-02-04 06:36:15
Sendikacılığa Yeni Bir Anlayış ve Ruh Kazandırdık

Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı, yıllardır sendikacılığı milletin ve değerlerimizin aleyhine kullananların beyliklerini sona erdirdiklerini belirterek, “Sendikacılığa yeni bir anlayış ve ruh kazandırdık” dedi.

Yağcı, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul 6 No’lu Şubemizin “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyasının açılışı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi’nde görev yapan üyelerimize yönelik gerçekleştirilen programlara katıldı.

Eğitim-Bir-Sen’in sendikacılık çizgisine ve sivil toplum örgütlerinin önemine dikkat çeken Teyfik Yağcı, günümüzde hükümetlerin attığı demokrasi yanlısı adımlarda sivil toplum örgütlerinin rolünün büyük olduğunu kaydetti. Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olduklarını dile getiren Yağcı, istikrarlı büyümelerinin, yaptıkları çalışmaların, çalışanların sorunları ile örtüşmesinden kaynaklandığını belirtti. Bu yıl Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşmeye de değinen Yağcı, toplu sözleşmenin bir Memur-Sen kazanımı olduğunu, memurlar için en iyisini almak yolunda mücadele edeceklerini söyledi.

Yıllardır sendikacılığı milletin ve değerlerimizin aleyhine kullananların beyliklerini sona erdirdiklerini ifade eden Yağcı, sendikacılığa yeni bir anlayış ve ruh kazandırdıklarını vurguladı.

“Fikir ve düşünceleri zorbalık zinciriyle bağlayanların, bu milletin evlatlarıyla tavla zarı gibi oynayanların oyunlarını bozduk” diyen Yağcı, şöyle devam etti: “Bizler onurlu bir mücadelenin insanlarıyız. Bizim sorumluluğumuz, ülkemizle sınırlı değil, bütün dünyayı saran, mazlumları kucaklayan bir sorumluluktur. Biz gelecek günlerin, kalıcı ve daimi iş ve eylemlerin sendikasıyız. İnsan odaklı, insanı merkeze alan, onun hak ve hukukunu gözeten bir teşkilatız. Barışın, kardeşliğin sendikasıyız.”

Hak ve hukuktan taviz vermeden büyüdüklerini ve aynı şekilde büyümeye devam edeceklerini söyleyen Yağcı, “Önümüze çıkan engelleri, engebeleri sabırla, dirayetle, metanetle, ferasetle; heyecanımızı daima diri tutarak, teşkilatımızla el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek dayanışma içinde aştık ve inşallah aşmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul 6 No’lu Şube Başkanımız İdris Şekerci ve Şube Başkan Yardımcımız Müjdat Kalkan’ın da yer aldığı programda, Yıldız Teknik Üniversitesi Temsilcimiz Doç. Dr. Yusuf Zeren, çalışmaları hakkında bilgi verirken, üyelerimizin sorunları ve beklentileri görüşüldü. İstanbul 6 No’lu Şubemizin “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyası çerçevesinde Şişli Camii yanında açtığı imza kampanyası standını da ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Toplantı, İTÜ Temsilcimiz Abdullah Dağtekin’in selamlama konuşmasıyla başladı. Dağtekin, İTÜ’de Temsilciliği 6 ay önce 92 üye ile devraldığını, şu anda üye sayısının 200’e yaklaştığını ve önümüzdeki mutabakatta yetkiyi mutlaka almak istediklerini söyledi.

Şube Başkanımız İdris Şekerci ise, özgürlüklerin önünün açılmasında Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in payının büyük olduğunu, maksatlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu ifade etti.

Çalışan ve yöneticiler arasındaki sorunlara dikkat çeken Şekerci, hiçbir çalışana ayrımcılık yapılmaması gerektiğini, ayrımcılık yapanların karşısında oldukların dile getirdi. Şekerci, idari ve akademik personele aynı oranda yakın olduklarını, birini diğerine tercih etmelerinin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Yağcı, programı kapsamında, Denizcilik Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nil Güler’i makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen