Haber
2010-06-03 07:18:08
Sendikaciligi Özlük Haklari ve Özgürlükler Ekseninde Yapiyoruz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, sendikaciligi özlük haklari ve özgürlükler ekse- ninde yaptiklarini ifade ede- rek, “Demokrasi standardinin yükselmesi, ekmegimizin bü- yümesi demektir” dedi.

 

Istanbul 4 No’lu Subemiz, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu’nun katilimiyla Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Dayanisma Programi düzenledi.

 

Burada konusan Gündogdu, emek ve ekmek mücadelesinde grev ve toplu sözlesmenin en önemli silah oldugunu dile getirerek, sunlari söyledi:

“2009 yili toplu görüsmelerinde grevli ve toplu sözlesmeli bir sendika yasasi için net tavir koyduk ve eger adim atilmaz ise masaya bir daha oturmayacagimizi belirttik. Abant’ta yapilan Çalistay, bizim kararliligimizin bir sonucudur. Anayasa degisikligi paketinde yer alan ‘toplu sözlesme hakki’, halk oylamasinda sonra önemli bir kazanç olacak ve memur sendikaciligi anlam kazanacaktir. Her defasinda masa degil, yasa sorunlu diye israr etmemiz bosuna degildi. Memur-Sen sayesinde halk oylamasindan sonra toplu sözlesme hakki ile memur sendikaciligindaki en önemli adim atilmis olacaktir.”

 

Üyelerinin özlük haklari için çalisma kosullarinin düzeltilmesi, toplu görüsmeden toplu sözlesmeye geçilmesi için örgüt olarak güçlerini sonuna kadar kullandiklarini belirten Gündogdu, “Bunun yaninda, devletin kati ideolojik bir araç olarak is görmesine karsi çiktik. Bu ülkede yasayan her insanin daha iyi bir hayati, güvenli bir gelecegi fazlasiyla hak ettigini düsünerek hareket ettik. Bu ülkede üretilen degerlerin adil bir biçimde paylasilmasini savunduk. Siyaset mühendisligi yapanlara, masa basindan siyasetin biçimlendirilmesine karsi çiktik” seklinde konustu.

 

Gündogdu, bugüne kadar gerek duruslariyla gerekse yaptiklariyla ‘özü, sözü, eylemleri bir’ sendikaciligin nasil olabileceginin canli bedeni olduklarini kaydetti.

Gündogdu, 2009 ve 2010 mutabakatlari dikkate alindiginda, Istanbul 4 No’lu Sube’nin 639 kisilik bir artis gösterdigini söyleyerek, “Emegi geçen bütün yöneticilerimizi ve üyelerimizi kutluyorum” ifadesini kullandi.

 

Istanbul genelinde yetkiyi almis olmalarinin son derece önemli oldugunun altini çizen Gündogdu, bütün Sube baskanlarini kutladigini belirtti.

 

Sube Baskanimiz Ali Yalçin, egitim hizmet kolunda Milli Egitim Bakanligi’nda farki 4 binin üzerine çikardiklarini belirterek, genel yetki için tempoyu düsürmeden çalismaya devam edeceklerini söyledi.

 

Belediye Baskani Salih Kenan Sahin ise, yaptigi selamlama konusmasinda, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in demokrasiden, özgürlüklerden yana durusunu takdir ettigini ifade etti.

 

Subemiz tarafindan 2009 yilinda baslatilan ISO 2008 Kalite Belgesi’nin programdan bir gün önce alinmis olmasi dolayisiyla Sube yönetimini kutlayan Gündogdu, ISO 2008 Kalite Belgesi’ni Sube Baskanimiz Ali Yalçin’a takdim etti.

 

Pendik Belediye Baskani Salih Kenan Sahin, Il Genel Meclisi üyeleri, Ilçe Milli Egitim Sube müdürleri, Memur-Sen’e bagli sendikalarin bazi Sube baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ile üyelerimizin katildigi programda, Kartal, Pendik, Maltepe, Adalar, Sultanbeyli ve Tuzla Ilçe temsilcilerine basarilarindan dolayi plaket verildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen