Haber
2011-04-15 07:23:06
Sendikaciligi Vesayetten Kurtarip Çalisanlarin Hizmetine Sunduk

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, sendikaciligi vesayetten kurtarip çalisanlarin hizmetine sunduklarini söyledi.

 

Istanbul 1 No’lu Subemiz, Ilçe Milli Egitim Sube müdürlerini, okul yöneticilerini ve sefleri Bagcilar Kültür Merkezi’nde bulusturdu.

 

Yogun ilgi gören “Yöneticiler Bulusmasi” toplantisinda konusan Ahmet Gündogdu, yönetici atama yönetmeligi degisikligiyle birlikte tekrar gündeme gelen rotasyonun Il Milli Egitim müdürleri, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Egitim müfettisleri ve Sube müdürlerine de uygulanmasindan yana olduklarini kaydetti.

 

Sendikaciligi vesayetin emrinden çikartarak, çalisanlarin emrine ve hizmetine sunduklarini, bu anlamda Türkiye için önemli bir dönüm noktasi olan 12 Eylül referandumuna destek vererek toplu görüsmeden toplu sözlesmeye geçisin mimari olduklarini vurgulayan Gündogdu, toplu görüsmeyi de adeta bir toplu sözlesme sekline dönüstürerek ugurladiklarini ifade etti.

 

Gündogdu, Egitim-Bir-Sen’in genel yetkiye ulasmasi gerektiginin altini çizerek, zira genel yetkiye ulasmis bir Egitim-Bir-Sen’in, herkesin sorunlarina egilip, çözüm arayisi içerisinde samimi gayretlerin tek adresi olacagini dile getirdi.

 

Toplantida bir konusma yapan AK Parti Milletvekili Feyzullah Kiyiklik, ögretmenlerin yasadiklari ekonomik sikintilara dikkat çekerek, önce insani sartlarda bir ücret verilmesi, sonrasinda performansin degerlendirilmesi gerektigi kanaatinde oldugunu kaydetti.

 

Il Milli Egitim Müdürü Muammer Yildiz, isletme körlügüne dikkat çekerek, yönetici rotasyonunun verimliligi artirdigini, YÖNVER arastirmasinin yöneticileri basariya odakladigini bildirdi.

 

Yildiz, müdür adaylarina müjde vererek, birçok ilde daha ikincisi yapilamayan sinava dayali müdürlük ilaninin üçüncüsüne en geç 18 Nisan’da çikacaklarini duyurdu.

 

Istanbul 1 No’lu Sube Baskanimiz Emrullah Aydin, okullarin fiziki yapisinin ve teknik altyapisinin iyilestirilmesinin artik gündemde yer aldigini ve bu dogrultuda hizli bir sekilde çalismalarin devam ettigini kaydederek, asil ihmalin, okullarin ruh ve mana kaybinda oldugunu, bu yönde bir çalismanin da ne yazik ki hala gündeme gelmedigini, mana âleminden yoksun, sadece pozitif bilimlerin verildigi yerlerin adinin okul olamayacagini, okullarin çocuklari hayata hazirlayan kurumlar olmasi gerektigini belirtti.

 

Toplantiya, Il Milli Egitim Müdür yardimcilari Serafettin Turan ve Mukadder Gürsoy, Il Milli Egitim Teftis Kurulu Baskani Talip Baser, Istanbul 2 No’lu Sube Baskanimiz Hasan Yalçin Yayla, Istanbul 5 No’lu Sube Baskanimiz Emin Engin, Istanbul 6 No’lu Sube Baskanimiz Idris Sekerci, Bagcilar Ilçe Milli Egitim Müdürü Kadir Kus, Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Basaksehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Baltaci, Güngören Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdullah Nurkan ve çok sayida sube müdürü katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen