Haber
2015-12-12 06:59:34
Sendikacılığımızla tarihe not düşüyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, özlük ve özgürlük mücadelesinin yanı sıra hizmet, akademik ve değerler sendikacılığı yaptıklarını belirterek, “Eğitim-Bir-Sen olarak bütün çabamız, bu temel hakları korumaya, daha da ileriye taşımaya yöneliktir. Bu yüzden, üstlendiğimiz sendikal misyon ve yürüttüğümüz çalışmalar tarihe not düşmek adına önem arz etmektedir” dedi.

Erzurum şubeleri genişletilmiş divan toplantısı, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla Erzurum Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

 

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Ciyavul ve 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın açılış konuşmalarının ardından söz alan Atilla Olçum, milletin bağrından umudun adı olarak filizlenip, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşliğin teminatı olmanın haklı gururuyla, bu teveccühe layık bir duruş sergileme çabasıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin garantisi olmaya devam edeceğiz. Temsil ettiğimiz eğitim hizmet kolu çalışanlarının taleplerine, ülkemizin temel sorunlarına, mazlum ve mağdurların çığlıklarına sessiz ve ilgisiz kalmamız mümkün değildir. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorunları çözmeye, çözüme katkıda bulunmaya, haksızlıklara dur demeye, mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Gelecek tasavvurlarında özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplum olduğunu kaydeden Olçum, “Kavganın, karmaşanın ve karanlığın değil; demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun, aydınlığın, hak ve özgürlüklerin tarafındayız. Kurulduğumuzdan bugüne, 23 yıldır, bu duruşumuzu hiç bozmadık. Hep hakkın, haklının yanında, haksızlıkların, zalimlerin karşısında olduk, olmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Özlük ve özgürlük mücadelesinin yanı sıra hizmet, akademik ve değerler sendikacılığı yaptıklarını dile getiren Olçum, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün çabamız, bu temel hakları muhafaza etmeye, daha da ileriye taşımaya yöneliktir. Bu yüzden, üstlendiğimiz sendikal misyon ve yürüttüğümüz çalışmalar tarihe not düşmek adına önem arz etmektedir. Eğer bir teşkilat, bir sendika, bir sivil toplum kuruluşu, mücadeleyi ve faaliyetleri anlamlı ve başarılı kılan nitelikli insan kaynağından, yaklaşımlardan yoksunsa, büyüklüğünün hiçbir anlamı olmaz. Çalışmalarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz. Sayısal olarak büyümemizi sürdürürken, gücümüzü artırma çalışmalarını yürütürken, teşkilat eğitimi programlarıyla alanımızda uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma sürecimizi tamamlamaya gayret ediyoruz.” 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen