Haber
2011-03-21 06:22:32
Sendikacilik Adina Tarihin Kaydedecegi Basarilara Imza Attik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Sendikacilik adina, çalisma hayati adina, ülkenin demokratiklesmesi, insanimizin özgürlesmesi adina tarihin kaydedecegi basarilara imza attik” dedi.

 

Memur-Sen Bolu Bulusmasi, Köroglu Otel’de yapildi. Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasiyla ilgili ayrintilarin ve kazanimlarin anlatildigi toplantida konusan Ahmet Gündogdu, sendikaciligi sadece kamu çalisanlarinin hakkini savunmak adina yapmadiklarini, ülke meselelerine karsi da duyarli olduklarini söyledi.

 

Gündogdu, çerçevesini devletin çizdigi sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi çizilmis sendikaciliga da karsi olduklarini belirterek, “Imrali’ya da, Silivri’ye de selam gönderenlerden degiliz. Biz KCK’ya da, JITEM’e de, ETÖ’ye de karsiyiz. Hepsine, hukuk içinde, hadlerinin bildirilmesinden de keyif aliriz” seklinde konustu.

 

Kamu çalisanlari adina en önemli kazanim olan toplu sözlesme hakkinin Memur-Sen’in gayretleri ile elde edildigini kaydeden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Memur-Sen olarak, bir çalistay düzenlemesini sagladik ve memur örgütleri içinde sadece biz bu çalistaya katildik. Sagimizdaki ve solumuzdaki konfederasyonlar, memurun is güvenliginin tartisilacagi beklentisiyle bu çalistaya katilmadilar. Ancak, bu çalistayda toplu sözlesmeye giden yolun ilk resmi adimlari atildi.”

 

Toplu sözlesmenin öneminin, Torba Kanun’un çikma sürecinde bir kez daha ortaya çiktigini ifade eden Gündogdu, toplu görüsme masasinda imza attiklari hususun takibi için, Meclis’te nöbet tuttuklarini dile getirdi.

 

2010 yili toplu görüsmelerinde masaya tasidiklari, ‘toplu sözlesme yapilmasi’ önerilerine destek veren Sami Evren’in bir daha ortada görülmedigini anlatan Gündogdu, Kamu-Sen’in ise, bunun ‘Evet’ için baski olacagi gerekçesiyle karsi çiktigini hatirlatti. Memur-Sen’in üyelerinden aldigi aidati, yine üyeleri ve ülkesi için harcadigini belirten Gündogdu, birilerinin ise millete ragmen bir mücadele yürüttüklerini kaydetti. Referandum sonrasi elde edilen toplu sözlesme hakkinin verilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapilmasi çagrisini tekrarlayan Ahmet Gündogdu, seçim sonrasi ise yeni ve tam demokratik bir anayasa hazirlanmasi gerektigine dikkat çekti.

 

Gündogdu, referandum sürecinde Memur-Sen’in önemli bir basariya imza atmasinin yani sira demokratiklesme yolunda da önemli bir görev ifa ettigini vurguladi.

 

Ahmet Gündogdu, daha sonra Bolu Subemizin Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

 

Proje Birçok Avantaj Getiriyor

Daha sonra konusan Sekerbank Bireysel Pazarlama Yöneticisi Ahmet Güney, Memur-Sen Ailem Fayda Programi’nin Memur-Sen üyeleri tarafinca daha fazla kullanilmasinin, üyeler lehine oldugunu belirterek, “Her bir Memur-Sen üyesine ulasmamiz, Sekerbank olarak her zaman bizim için mümkün olmayabilir. Bu projenin tanitim ve desteklenmesinde Memur-Sen sube yöneticileri ve üyelerinin destegine ihtiyacimiz var” diye konustu.

 

Risklerin teminat altina alinmasinin önemine de deginen Güney, her üyenin 60 bin TL’ye varan rakamlarda teminat kazanacagina dikkat çekti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen