Haber
2009-02-25 06:18:46
Sendikacilik Artik Kadinlarin da Isi

Osmaniye Subemiz Kadinlar Komisyonu ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Sube hizmet binasinda olagan degerlendirme toplantisini yapmak için biraraya geldi. 

Toplanti hakkinda bilgi veren Osmaniye Subemiz Kadinlar Komisyonu Baskani Zeynep Ergelen, sunlari anlatti:

Egitim hizmet kolu çalisanlarinin yüzde 50’den fazlasi kadinlardan olusmaktadir ve kadin çalisanlarin sorunlari erkeklerden daha fazladir. Buna ragmen kadin çalisanlar sorunlarinin giderilme çalismalarina yeterince katilamamakta ve meslek örgütlerinde yer almaktan sakinmaktadirlar.

 

Bizler Osmaniye’deki kadin egitim çalisanlari olarak, Eskisehir Kadinlar Komisyonu’nun yaptigi gibi, “Öncelikle sendikal örgütlenmeye gönül ve zaman verebilecek arkadaslarimizi biraraya getirdik. Sagimiza ve solumuza ‘Kim var’ diye bakmadan ‘Biz variz’ dedik ve komisyonumuzu olusturduk. “Neleri, nasil yapabiliriz”in arayisini sonlandirdik. Sube yönetimimizle yapabileceklerimizi ve imkânlarimizi degerlendirdik.”

Osmaniye Kadinlar Komisyonu üyeleri oldugumuzu bütün arkadaslarimizla paylastik, çesitli protokol ziyaretleriyle kendimizi tanittik.

 

Sube Baskanimiz Erdogan Asarkaya ile çesitli ziyaretler yaptik, çalismalarimiz hakkinda bilgiler verdik, destek istedik.

 

Önümüzdeki süreçte ise; 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde basin açiklamasi yapip, Vali Zübeyir Kemelek’in esini konakta ziyaret etmeyi, Yaslilar Haftasi’nda küçük hediyelerle büyüklerimizin gönlünü almayi, yilin annesini seçip, Anneler Günü’nü, üyelerimizin katilimiyla yemekli bir programla kutlamayi, komsu illerdeki Kadinlar Komisyonu üyelerini sehre davet ederek, tanisma-kaynasma babinda ‘bayanlarimizi sendikal faaliyetlerde nasil aktif hale getiririz? sorusuna cevap aramayi planliyoruz.

 

Bu sosyal faaliyetlerin yanisira teskilatlanma çalismalarina da katilmaya basladik. Öncelikle tanidigimiz bayan arkadaslarimizin bulundugu okullara, arkadaslarimizla randevulasarak, ziyaretler gerçeklestirip üye çalismalari yapiyoruz.

 

Hedefimiz, kadin üye sayisini kisa vadede erkek üyelerle esitlemek. Bunun için gerçeklestirdigimiz çalismalardan olumlu sonuçlar almaya basladik.

 

Haftanin bir günü, belirlenmis bir saatte sendika binasini bayan arkadaslarimiza tahsis ettirerek, çay saatleri düzenliyoruz. Bu toplantilarimiza katilim her geçen gün artmaktadir. Eskisehir ve diger illerdeki kadinlar komisyonu üyeleriyle irtibat kurup tecrübelerimizi birbirimizle paylasmaya basladik.

 

Sendikacilik artik sadece erkeklerin isi degil, “Biz de variz” dedigimiz an, zaten kapali sandigimiz birçok kapinin aslinda açik oldugunu hayretle fark ettik.

 

Tecrübelerimizi diger subelerimizdeki kadinlar komisyonlariyla paylasmayi da kendimize görev bildigimiz için bu mektubu Genel Merkez’e gönderdik. Bütün bayan arkadaslarimiza çalismalarinda basarilar dileriz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen