Haber
2011-04-04 07:22:59
Sendikacilik, Üyesini Birakip 3600 Ek Göstergeye Kaçmak Degildir

Memur-Sen Adana Genisletilmis Il Divan Toplantisi, Genel Baskan Ahmet Gündogdu’nun katilimi ile yapildi. Hekimevi’nde yapilan toplantida konusan Gündogdu, insanligin sorunlarini dert edinerek sendikacilik yaptiklarini belirterek, bunun geregi olarak da, ülkenin demokratiklesmesinin ilk ve önemli adimi referandumda ‘evet’ çikmasi için çalistiklarini söyledi.

 

“Referandumda, ‘hayir’ denmesi kimin isine yarayacakti” diye soran Gündogdu, “Osmaniye’de Mehmetçige kursun sikanlarin isine yarayacakti, Imrali’ya yarayacakti, Silivri’ye yarayacakti. Silah tüccarlarinin isine yarayacakti” seklinde konustu.

 

Bir konusmasinda, sendikaciligin ülke için, birey için, insanlik için bir menfaat örgütü oldugunu söyledigi için, haksiz ithamda bulunanlarin kendi geçmislerine dönüp bakmasi çagrisinda bulunan Gündogdu, “Sendikacilik, milletin degerlerini savunma yeridir. Kamu çalisanlarinin hakkini savunma yeridir. Mazlumlarin, magdurlarin sesini duyurma yeridir. Üyesini birakip, sef kadrosundan 3600 ek göstergeli kadroya siçrayip gitme yeri degildir. Bir tutam ot için, yardan uçanlar bunu anlayamazlar. Bizim hakkimizda söylenen söze, Mevlana gibi yaklasiriz: Söyleyene bakariz, adam mi, diye. Söze bakariz, söz mü diye? Yöneticilerini ve genel baskanlarini örgütlerin, siyasi partilerin seçtigi sendikalarin, yöneticilerinin bunu anlamasi mümkün degildir” dedi.

 

Toplu sözlesme hakkinin Memur-Sen’in bir kazanimi oldugunu vurgulayan Gündogdu, “Yetkili oldugumuz yil, toplu sözlesmesiz masaya oturmayacagimizi söyledik. Çalistay karari aldirdik. Diger konfederasyonlardan biri, memurun is güvencesinin tartismaya açilacagi gerekçesiyle katilmazken, bir digeri son zamana kadar katilacagini açiklamasina ragmen, son gün ortadan kaybolmustur. Memur-Sen’in toplu sözlesme hakkini elde edemeyecegini düsünerek katilmayanlar, çikan sonuç karsisinda ne yapacagini sasirdi. Daha sonra da toplu sözlesmenin anayasa degisikligi paketinde yer almasini sagladik ve referandumda bu hakkin elde edilmesi için çalistik. Toplu sözlesme hakkini söke söke alan Memur-Sen’dir” diye konustu.

 

Referandumun kirilma noktalarindan biri oldugunu ifade eden Gündogdu, çikan yüzde 58’lik ‘evet’te en büyük payin Memur-Sen’de oldugunu dile getirdi. Ortak Akil mitingleri ve referandumla Memur-Sen’in üzerine düseni yaptigini anlatan Gündogdu, simdi yapilmasi gerekenin ise tam demokratik sivil bir anayasa oldugunu kaydetti.

 

Muhsin Yazicioglu’nun, ‘namlusu millete dönmüs tanka selam durmam’ sözünü hatirlatan Gündogdu, “Biz de namlusunu, tüfegini millete döndürenlere selam durmayiz. Bir genel baskan, rahmetli Muhsin Yazicioglu’nu unutmus, O’nun manevi degerlerini unutmus, referandumda ‘hayir’ demisti. Halen, durdugu yerin yanlisligini anlayamamis, bir cemaate faaliyetlerini durdurma çagrisi yapiyor. Memur-Sen olarak, bizim hiçbir cemaati savunmak gibi bir durumumuz yok. Hiçbir cemaatin de kendisini, baskalarinin savunmasina ihtiyaci yok. Biz, yapilan hizmetleri takdir ediyoruz. Devletin yapmasi gerekeni yapanlarin faaliyetlerini durdurmak yerine, desteklenmesi gerekir. Desteklemiyorsaniz, çekilin bari gölgeniz olmasin” ifadelerini kullandi.

 

Memur-Sen Adana Il Temsilcisi Ali Uslu ise, sendikal kazanimlarin yani sira üyelerini grup ferdi kaza sigortasi kapsamina aldiklarini dile getirerek, sendikacilikta fark olusturduklarini kaydetti.

 

Ahmet Gündogdu, daha sonra Adana Sube Yönetim Kurulu üyelerimizle bir araya geldi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen