Haber
2015-07-08 07:56:04
Sendikaların üye sayıları Resmi Gazete'de yayımlandı

Eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması yönünde mücadele veren, Türkiye’nin ve dünyanın sosyal ve siyasal meselelerine hassasiyet gösteren bir örgüt olmak hedefiyle kurulan Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısı, Resmi Gazete’de yayımlanan mutabakat sayılarına göre 340 bin 365 olmuştur.

 

Yayımlanan tebliğe göre, Konfederasyonumuz Memur-Sen ise 836 bin 505 üye sayısına ulaşmıştır. Memur-Sen’e bağlı sendikalar, 11 hizmet kolunun 11’inde de yetkisini sürdürmüştür. 

 

Ülkemizde sendikalı üye sayısı 1 milyon 679 bin 28’e ulaşırken, sendikalaşma oranı geçen yıla göre artış göstererek yüzde 71,32, Eğitim-Bir-Sen’in sendikalaşma oranı ise yüzde 30,51’e çıkmıştır.

 

Yıllardır süren istikrarlı büyüme ve ortaya çıkan bu sayısal fark, ilkeli, tutarlı, sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmenin, kazanımlarını akademik ve kültürel faaliyetlerle besleyen sendikacılık anlayışının geçerli olduğunu ortaya koymuştur. Etnik ayrışmaya ve ideolojik saplantılara dayalı bazı bölgelerde örgütlenme sorunu yaşayan kısmi sendikacılığın teveccüh bulmakta zorlandığı bu rakamlar ışığında bir kez daha görülmüştür. Ülke geliştikçe, demokratik tercihler risk olmaktan çıktığı oranda eriyen bu sorun kaşımaya odaklı sendikacılık anlayışları da iflas edecektir.

 

4/C’lisiyle, hizmetlisiyle, memuruyla, şefiyle, öğretmeniyle, idari personeliyle, akademisyeniyle, bütün eğitim çalışanlarıyla büyük bir aile olan Eğitim-Bir-Sen olarak, omzumuzdaki emanetin büyüklüğünün ve eğitim çalışanlarının beklentilerinin farkındayız.
 

İnsan onuruna yaraşır bir hayat için gerekli olan sosyal hakların ve mali iyileştirmelerin yapılması noktasındaki duruşumuzu, talepleri kazanıma dönüştürme mücadelemizi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, eğitim çalışanlarının taleplerini genel yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına taşıyarak, yeni kazanımlar elde etmenin gayreti içerisinde olacağız. Eğitim-Bir-Sen’in bu noktaya gelmesinde emeği olan, gecesini gündüzüne katarak, kar kış, yağmur çamur demeden çalışan başta Şube başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe temsilcilerimiz ve yönetimleri, işyeri temsilcileri olmak üzere, bütün üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. 


MEMUR-SEN’E BAĞLI SENDİKALARIN ÜYE SAYILARI VE SENDİKALAŞMA ORANLARI

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen