Haber
2012-03-16 06:29:49
Sendikamiza Yönelik Psikolojik Harekâta Yeltenenleri Uyariyoruz

Kamudanhaber.com (ve akabinde buradan kaynakli olarak diger bazi web sitelerinde) “Ali Cengiz” (!) imzali “ Egitimbirsen MEB’e Damgasini Vurdu ” baslikli, kendi içinde çelisen ifadelerle dolu, herhangi bir bilgi ve somut delile dayanmaksizin, salt dedikodu niteligindeki benzer haberlerden türetilmis yazida, sendikamiza yönelik iftira ve suç isnadi niteligi tasiyan, sendikamizi itham edici ifadelere yer verilmistir.

Yazida sendikamizin amaci, “Bakanlikta kadrolasma saglamak” gibi sig bir çerçeveye oturtulmustur ki bu asla kabul edilemez bir durumdur. Egitimciler Birligi Sendikasi’nin misyonu ve vizyonunun neler oldugunu, Tüzügümüze ve kuruldugu günden bu yana gerçeklestirdigi islere bakan, ortalama zekâya sahip herkes rahatlikla anlayabilir. Son 10 yildir bazilarinin diline pelesenk ettikleri “kadrolasma” iddiasini sürdürenlerin ne yapmak istediklerini gayet iyi anliyoruz.

Sendikamizin il milli egitim müdürlerini bizzat atattigi iddialari, bu güne degin salt siyasi bagliliktan, belli bir ideolojiyi paylasmaktan öte bir yetenegi olmayan ve yetersizliklerini örtmek isteyen bazi çevrelerin hosuna gitmis olabilir. Ancak bu türden maksadi belli manipülatif hareketler, sendikamiza karsi yürütülen psikolojik harekâttan baska bir sey degildir.

Yine ilçe milli egitim müdürü adaylarinin CV’lerinin Sendika genel merkezimize fakslandigi, Sayin Genel Sekreterimizin bu kisilerin atanmasi için Bakanlik merkezinde is takip ettigi gibi dayanaktan, delilden, belgeden yoksun propagandalarin amaci ortadadir. Bu tür yipratma girisimlerine karsi, hak ve adalet yolunda, hukuk ilkeleri içerisinde mücadele etmekten çekinmedigimizi hatirlatiyor; maksadi belli haberleri üretenleri uyariyoruz.

Yillardir kendileri gibi düsünen insanlara, liyakat ve kariyerlerine bakmaksizin makam ve mevki vermekten baska bir derdi olmayan bazi çevrelerin, kendi aliskanliklarindan hareketle herkesi kendi penceresinden gören yaklasimlari artik bir kenara birakmasi gerekmektedir.  Hiçbir belge ve bilgiye dayanmaksizin, dedikodulari yaziya dökerek ciddi (!) bir yazi süsü vermek, yazan kisiyi sorumluluktan asla kurtarmayacaktir.

Sendikamiz hakkindaki bu tür yazilar, dezenformasyon ürünleridir. Delile dayanmayan isnatlar, iftira niteligi tasidigi gibi itham edilen hususlar da kanuna ve hukuka aykiri eylemler kapsamina girdigi cihetle, eger somut delil var ise ceza sorusturmasina tabi tutulmasi gereken hususlardir. Bu nedenle bu ithamlari ileri sürenlerin ellerinde delil var ise gerekli mercilere sunmalari gerekmektedir. Elde delil, bilgi, belge yok iken (ki yoktur, zira dedikodunun belgesi olmaz ) bunlari ileri sürmek sendikamiza ve yöneticilerimize suç isnat etmek olacagindan, gerek iftiranin gerekse suç isnadinin, 5237 sayili Türk Ceza Kanunu anlaminda suç teskil eden fiiller oldugu tartisma götürmez bir gerçektir, Basta kamudanhaber.com sitesi olmak üzere söz konusu yaziyi yayimlayan/alintilayan web sitelerine, yazinin kaldirilmasi ve cevabimizin yayinlanmasi yönündeki talebimizi belirtir, yaziya iliskin yasal haklarimizi sakli tuttugumuzu bildiririz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen