Haber
2011-10-11 07:28:21
Sendikamizi Hedef Alan Tarafli Haber Için Kamudan Haber Özür Diledi

Insanlari manipüle etmek, toplum mühendisligi yapmak, darbe dönemlerinin topluma asiladigi ve mesrulastirmaya çalistigi bir aliskanlik. Genelkurmay Baskanligi’nin da, süphelilerin de inkâr edemedigi bazi kesimleri karalayan 42 internet sitesi ile toplumu manipüle etmeye yönelik “Internet Andici” olayinin editörünü kendine rehber edinerek, sendikamiz hakkinda bilgi kirliligi olusturmaya çalisan site editörü, tepkimiz üzerine yetkisinden olmus ve siteyle ilisigi kesilmistir.   

Ögretmenlere iller arasi rotasyon uygulanmak istendigi haberleri üzerine sendikamizin durusunu ifade eden “Göçebe Ögretmen Uygulamasina HAYIR!” açiklamamizi yapmis ve rotasyona tepkimizi ortaya koymustuk. Tepkimiz üzerine 8 Ekim 2011 saat 19.00’da Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu’yu arayan Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’e Genel Baskanimizin; “Rotasyonun söylentisini bile kabul edemeyiz” demesi üzerine bu bilgiyi basinla paylastik.  Basina geçtigimiz haberi,  kamudanhaber adli internet sitesinin, haber girme yetkisi verdigi bir editörün gölgelemeye çalismasi üzerine habercilikle ilgisi olmayan bu girisime tepki gösterdik. Habercilik ilkelerine yakismayacak nitelikte paragraf ekleyerek bir baska sendikaya olan yakinligindan olsa gerek, sendikamizi yipratmaya ve kamuoyunu yönlendirmeye yönelik girisime gösterdigimiz hakli tepki üzerine site sahipleri editörün etik ilkelere uymadigindan haber girme yetkisini iptal etti ve sendikamizdan özür diledi.

 

kamudanhaber sitesi tarafindan “Egitim-Bir-Sen’den ÖZÜR DILIYORUZ” baslikli açiklamada söyle denildi:

 

Egitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nin dün sitemize göndermis oldugu basin açiklamasina yorum katarak Egitim-Bir-Sen camiasini mesnetsiz bir sekilde ilzam ederek habercilik ilkelerini ihlal eden sitemiz editörünün davranisini asla tasvip etmiyoruz. Kamudan Haber sitesi olarak Egitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nden, üyelerinden ve sitemizi takip eden herkesten özür diliyoruz.

 

Habercilik ilkelerini ihlal ederek sitemize gönderilen habere giris metni yazip, kirli propaganda yaparak tarafsizligini yitiren sitemiz editörünün editörlük yetkisi elinden alinmis ve sitemizle ilisigi kesilmistir. Kamuoyuna duyurulur.

 

http://www.kamudanhaber.com/sendika/egitimbir-sen/bakana-rotasyonun-soylentisini-bile-kabul-edemeyiz-dedik-h27364.html

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen