Haber
2015-12-07 06:59:23
Senegal eğitim sendikalarıyla eğitim ve iş birliği anlaşmaları yaptık

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Senegal’de eğitim sendikalarıyla eğitim ve iş birliği protokolü imzaladı.

Eğitim-Bir-Sen adına eğitim sendikalarıyla eğitim ve iş birliği anlaşmaları yapmak üzere, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte Senegal’e giden Ramazan Çakırcı, ülkenin en büyük konfederasyonlarından biri olan CSA yetkilileriyle konfederasyonun genel merkezinde bir çalışma grubu toplantısına katıldı.

 

 

Sendikal harekete ve çalışanların sorunlarına ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan CSA Genel Sekreter Yardımcısı Elimane Dıof, “Türkiye’den gelen kıymetli misafirlerimizi sendikamızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Ortak sendikal sorunlarımıza iş birliği ve dayanışmayla çözümler üretmek için bugün buradayız. İş birliğimizin sendikalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda Eğitim-Bir-Sen’in faaliyetlerine değinen Ramazan Çakırcı, Türkiye’nin eğitim hizmet kolunda genel yetkili ve en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, uluslararası sendikal dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Afrika’daki sendikalarla ilişkiler kurmak için geldiğimiz ilk ülke Senegal oldu. Mesafeler uzak olsa da, insanları yakınlaştıran, aralarındaki dayanışma ve iletişimdir. Dillerimiz ve renklerimiz farklı olsa da, insanlık ortak paydasında ve sendikal mücadele çerçevesinde birlikte hareket edebiliriz. Bizler sendikalarla ilişkilere uzun vadeli iş birliği olarak bakıyoruz. Bu çerçevede sizlerle gelecek adına güzel çalışmalar yapmak için eğitim ve iş birliği anlaşması yapacağız.”

 

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin’in de katıldığı ikili görüşmelerin ardından, Senegal Demokratik Eğitim Çalışanları Sendikası (SUDES) ile Eğitim-Bir-Sen arasında sendikal dayanışma sağlamak, sektörel sorunlara ortak çözümler üretmek, ekonomik ve sosyal kazanımları artırmak amacıyla yapılan eğitim ve iş birliği anlaşması, SUDES Genel Sekreteri Dr. Amadou Dıaoune ile Ramazan Çakırcı tarafından imzalandı.

 

 

İkinci anlaşma ise, Senegal Bağımsız Yüksek Öğretim Çalışanları Sendikası (SAES) ile yapıldı. İş birliği anlaşmasına, SAES Genel Sekreteri Prof. Dr. Seydi Ababacar Ndıaye ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı imza attı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen