Haber
2010-09-07 07:21:44
Ses Kayitlari, Paketin Dogrulugunu Onayliyor

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Yargitay üyelerinin internete düsen ses kayit- larina tepki göstererek, “Anayasa geregi Türk milleti adina karar vermesi gereken yargiçlar, Türk milletinin eline kina yakarak gönderdigi çocuklarini sehit eden katillere ihtiyaç duyuyorsa, bizim bu yargiçlara ihtiyacimiz yok” dedi.

 

Gündogdu, anayasa degisikligi paketinin ne denli önemli oldugunun bu sekilde bir kez daha anlasildigini vurguladi.

 

Tokat Subemizin düzenledigi iftar programina katilan Ahmet Gündogdu, toplu görüsmeler ve referandum süreciyle ilgili degerlendirmelerde bulundu.

 

Memur-Sen Tokat Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Cemil Çaglar’in açilis konusmasindan sonra kürsüye gelen Gündogdu, 4+4 yüzdelik zamdan 1 milyon 800 bin emekli ile 2 milyon 500 bin memurun yararlanacagini kaydetti. Bu yil alinan zammi 9 yilin finali olarak degerlendiren Gündogdu, toplu sözlesme tadindaki bu zamlarin bütün çalisanlara hayirli olmasini diledi.

 

Çok Partili Hayata Tahammül Edemediler

Referandum ve beraberindeki tartismalara da deginen Gündogdu, “1950’li yillarda çok partili hayata geçilmesi için ilk adimlar atilmasina karsin, ancak 10 yil dayanabilmisler. 10 yil sonra yeniden darbe iklimi, tek partili diktatörlük, millet iradesini devre disi birakan anlayis isbasina geldi” seklinde konustu.

 

1961 ve 1982 anayasalariyla Anayasa Mahkemesi, YÖK, YAS, HSYK ve MGK’nin olusturuldugunu ifade eden Gündogdu, söyle devam etti: “5’i de darbe ürünü kurullardir, 5’i de milletin iradesini tokatlamak için toplum mühendislerinin hayata geçirdigi projelerdir, 5’inden de bu millet çok çekti.”

 

1961 yilinda Türk Silahli Kuvvetleri Iç Hizmet Kanunu’nun çikarildigini hatirlatan Gündogdu, sunlari söyledi: “Askere verilen görev bu kanunda yer aliyor, cumhuriyeti koruma ve kollama görevi. Çagdas dünyanin bütün ülkelerinde cumhuriyeti cumhur korur. Asker ve polis iç ve dis güvenlikten sorumludur. Son YAS karari ile genelkurmay, basbakanliga baglandi. Genelkurmay Baskanligi’nin Milli Savunma Bakanligi’na baglandigi günleri de görmek istiyoruz.”

 

 

Bu Yargiçlara Ihtiyacimiz Yok

Üç Yargitay üyesinin internet sitelerine düsen ses kayitlarina da deginen Gündogdu, “Paket ne kadar anlamliymis, son günlerde hep beraber gördük. Bütün web sitelerinde HSYK üyelerinden birinin internet sitelerinde ses kayitlari var. ‘Abdullah Öcalan’a ihtiyacimiz var’ diyor. Anayasa geregi Türk milleti adina karar vermesi gereken yargiçlar, Türk milletinin eline kina yakarak gönderdigi çocuklarini sehit eden katillere ihtiyaç duyuyorsa, bizim bu yargiçlara ihtiyacimiz yok. Anayasa’nin geçici 15. maddesi orada durdugu sürece bu ülkenin demokrasisi ayipli, defolu demokrasidir. Bütün maddeleri bir kenara birakin, bu maddeden kurtulmak, darbecilere hesap sormak için ‘evet’ demek gerekir diye düsünüyorum” diye konustu.

 

Anayasa paketiyle Türkiye’nin kamburlarindan kurtulacagini belirten Ahmet Gündogdu, söyle konustu: “Lider ülke demek, kamburundan kurtulmus, faizinden kurtulmus, IMF belasindan kurtulmus, enflasyonundan kurtulmus, bütün degerlerini bütün vatandaslarina yansitan ama yer altinda define arayan darbecilerin sakladigi silahi aramayan ülkedir. Bu ülkeyi de insallah gerçeklestirmis oluruz.”

 

Her Kurum Kendi Isini Yapmalidir

Bagimsiz yarginin önemine dikkat çeken Gündogdu, “Anayasada yasama, yürütme, yargi diye teorik kavramin olmasi bir sey ifade etmiyor. Her kurumun kendi isini yapmasi gerekiyor. Yerindelik denetimi yapmamasi gereken yarginin yargiçlar devletine döndürülmesine bu paketle müsaade edilmemis olacak. Bu paketin en önemli maddelerinden birisi de, YAS kararlarinin yargiya açilmis olmasidir. Sehidin annesinin basörtülü olmasi kimseyi rahatsiz etmiyor ama dügün yapacagi zaman annesi basörtüsüyle orduevine giremiyor ve annesi örtülü oldugu için kapinin önüne konuluyor” ifadelerini kullandi.

 

Iftara, AK Parti Tokat milletvekilleri Sükrü Ayalan, Osman Demir, Dilek Yüksel, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Tokat Belediye Baskani Adnan Çiçek, GOÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Kasap, AK Parti Il Baskani Eyüp Eroglu ve çok sayida davetli katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen