Haber
2016-03-29 08:00:59
Sevin, 'Ahde Vefa' programına katıldı

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Gaziantep Şubesi’nin, kuruluşundan bugüne kadar görev alan, sendikal çalışmalara katkıda bulunan yöneticiler için düzenlediği ‘Vefa Buluşması’na katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Din Öğretimi Genel Müdürü M. Nezir Gül, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda konuşan Mithat Sevin, Şube yönetiminin, kuruluşundan bu yana emek harcayan, görev alan yöneticileri bir araya getirmesinin takdire şayan olduğunu belirterek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
 


Vefa ekenin vefa bulacağı gerçeğinin farkında olan bir teşkilatın mensupları olarak, bu minvalde toplantılar yaptıklarını söyleyen Sevin, “Bugün, ömürlerini ve akıllarını Allah’ın rızasını kazanmaya adamış vefalı insanlar olarak bir aradayız. Bir kez daha vefayı iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bugün burada yaşanan bu sahneler biz yaşadığımız sürece, yaşanmaya ve yaşatılmaya devam edecektir” dedi.

1992 yılından bu yana özlük ve özgürlük mücadelesinin yanı sıra hizmet, akademik ve değerler sendikacılığı yaptıklarını dile getiren Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim-Bir-Sen olarak bütün çabamız, bu temel hakları korumaya, daha da ileriye taşımaya yöneliktir. Bu yüzden, üstlendiğimiz sendikal misyon ve yürüttüğümüz çalışmalar tarihe not düşmek adına büyük önem arz etmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşliğin teminatı olmanın haklı gururuyla, bu teveccühe layık bir duruş sergileme çabasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kardeşliğin, birlik ve beraberliğin garantisi olmaya devam edeceğiz. Temsil ettiğimiz eğitim hizmet kolu çalışanlarının taleplerine, ülkemizin temel sorunlarına, mazlum ve mağdurların çığlıklarına sessiz ve ilgisiz kalmamız mümkün değildir. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorunları çözmeye, çözüme katkıda bulunmaya, haksızlıklara dur demeye, mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz.”


“Eğer bir teşkilat, mücadeleyi ve faaliyetleri anlamlı ve başarılı kılan nitelikli insan kaynağından, yaklaşımlardan yoksunsa, büyüklüğünün hiçbir anlamı olmaz” diyen Sevin, “Çalışmalarımızı bu bilinçle gerçekleştiriyoruz. Sayısal olarak büyümemizi sürdürüp, gücümüzü artırma çalışmalarını yürütürken, teşkilat eğitimi programlarıyla alanımızda uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma sürecimizi tamamlamaya gayret ediyoruz. Bu açıdan içimize yolculuğa ayrı bir anlam ve önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çözüm odaklı sendikacılık yaptıklarını, tespit ettiğimiz sorunların üzerine giderek bunların birer birer çözüme kavuşturulmasını sağladıklarını kaydeden Sevin, “Bu konuda da Eğitim-Bir-Sen olarak, bize düşen ne varsa, taşın altına elimizi koymaya hazırız. İşimize yolculuk bu açıdan önemlidir. Memur-Sen olarak, 1 milyon üye hedefine ulaşmak için başlattığımız çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 


Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise, programın açılışında yaptığı konuşmada, sendikal faaliyetlere değinerek, kamu görevlileri adına önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Gök, bu tür etkinlikleri bundan sonraki yıllarda da düzenlemek arzusunda olduklarını ifade etti.
 


İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da birer konuşma yaptıkları programın sonunda, Şube’de görev yapmış olan yöneticilere çeşitli hediyeler takdim edildi. 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen