Haber
2016-01-04 07:00:08
Sevin ve Kolukısa, Kahramanmaraş'ta üyelerle bir araya geldi

 

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube genişletilmiş il divanı toplantısı, Genel Başkan yardımcıları Mithat Sevin ve Şükrü Kolukısa’nın katılımıyla Hünkâr Tesisleri’nde yapıldı.

Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Kahramanmaraş 2 No’lu (Üniversite) Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan, ilçe ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, mütefekkir, yazar, şair, aksiyon adamı Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen’in bugün salonlara sığmadığını, 400 bin üye hedefine adım adım yaklaştığını söyledi.



 

‘Niçin sendikacılık’ sorusuna Akif İnan’ın, ‘Ben iki şey için sendikacılık yapıyorum. Birincisi, vesayetin ne kadar odağı varsa hepsini tek tek deşifre etmek ve onlarla mücadele etmek. İkincisi de, benim gibi düşünmese dahi, aynı dünya görüşünü savunmasak dahi haksızlığa, zulme uğrayan kim varsa hepsinin hakkını ve hukukunu korumak için sendikacılık yapacağım’ cevabını verdiğini hatırlatan Sevin, “İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

Her zaman insanı, insan onurunu, emeği, alın terini, hakkı, hukuku, özgürlükleri, ülkemizi, milletimizi ve hakkı çiğnenen tüm dünya mazlumlarını merkeze alan bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını kaydeden Sevin, şöyle konuştu:

“Kurulduğumuz 1992 yılından bu yana özlük ve özgürlük mücadelesinin yanı sıra hizmet, akademik ve değerler sendikacılığı yapıyoruz. Bütün çabamız, bu temel hakları korumaya, daha da ileriye taşımaya yöneliktir. Bu yüzden, üstlendiğimiz sendikal misyon ve yürüttüğümüz çalışmalar tarihe not düşmek adına büyük önem arz etmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşliğin teminatı olmanın haklı gururuyla, bu teveccühe layık bir duruş sergileme çabasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temsil ettiğimiz eğitim hizmet kolu çalışanlarının taleplerine, ülkemizin temel sorunlarına, mazlum ve mağdurların çığlıklarına hiçbir zaman sessiz ve ilgisiz kalmadık. Bundan sonra da sorunları çözmeye, çözüme katkıda bulunmaya, haksızlıklara dur demeye, mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz.”



 

Büyük olmak kadar zirvede kalabilmenin de son derece önemli olduğunu belirten Mithat Sevin, “Ancak bu gücü değerlerimiz ile buluşturmanın çok daha anlamlı, değerli ve ahlâklı olduğunu açık yüreklilikle belirtmek istiyorum. Gurur duyduğumuz kadirşinas teşkilatımızın, bugüne kadar planladığımız bütün hedeflerimizi gerçekleştirmiş olması da her türlü takdirin üzerindedir. Üstlendiğimiz misyon ve vizyon doğrultusunda herkesin derdini dert edindik. Bütün çalışmalarımızda ve faaliyetlerimizde bize verilen bu ağır sorumluluğun bilinciyle hareket ettik. Milletimizin ve bütün dünya mazlumlarının yanında olduk. Ekmek, emek mücadelemizi özgürlük mücadelemize katarken, bir taraftan da yerkürenin her yerinde Siyonist İsrail, ABD ve Batı emperyalizminin zulmüne maruz kalmış kardeşlerimizin, dünya mazlumlarının ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tutan elleri, haykıran güçlü sesi olduk. Eğitim-Bir-Sen olarak, ülkemizin birliği, dirliği ve kardeşliği için, çalışanlarımız ve dünya mazlumları için üzerimize hangi görev, hangi sorumluluk düşüyorsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki, gitmediğimiz, gidemediğimiz yer bizim değildir. Her yere gitmek, herkese ulaşmak, her eğitim çalışanına dokunmak zorundayız” şeklinde konuştu.





Kolukısa: Medeniyet değerlerimizin yeniden ihyasının sorumluluğu omuzlarımızdadır

Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, dik durdukları, hakkı, emeği, özgürlükleri savundukları için bugünlere geldiklerini ifade ederek, “28 Şubat’ta ve sonraki süreçte milli iradeye yönelik baskılara karşı durduğumuz için, eğitimde darbe döneminin izlerinin silinmesine öncülük ettiğimiz, emeği, insan onurunu, özgürlükleri, daha sivil bir Türkiye’yi savunduğumuz için bugünkü noktaya geldik. Bu uğurda verdiğimiz mücadele, kamu görevlilerinin teveccühüne mazhar oldu ve bizi Türkiye’nin en büyük ve etkili sivil toplum kuruluşu haline getirdi” dedi.



 

Bu duruşun devam etmesi halinde 1 milyon üye hedefini tutturmalarının zor olmayacağını vurgulayan Kolukısa, “Güveni güce, gücü kazanıma dönüştüren bir sendika olarak, onlarca kazanım elde ettik. Eğitim çalışanları, kamu görevlileri bunun farkında ve kazanımlarımızı ilk ağızdan kamu görevlilerine anlatmaya devam edersek, eğitim hizmet kolunda 400 bin, Memur-Sen olarak 1 milyon üye hedefine ulaşmamız hiç de zor olmayacaktır; yeter ki çalışma tempomuzu biraz daha artıralım, kazanımlarımızı sahiplenmeye çalışanlara fırsat vermeyelim, gerisi kendiliğinden gelecektir” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak, sendikacılık algısında yeni bir çığır açtıklarını kaydeden Kolukısa, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini merkeze aldıklarını belirterek, “Dünyanın neresinde bir zulüm, bir haksızlık yapılmışsa, nerede değerlerimize bir saldırı yapılmışsa, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen orada bulunmuş; Afrika’da, Bosna-Hersek’te, Suriye’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da mazlumun yanında yer almıştır” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

77 milyonun kardeşliğini hedefleyen; özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında dimdik duran dinamik bir teşkilat olduklarını söyleyen Şükrü Kolukısa, şöyle devam etti:

“Hizmet kolumuzdaki çalışanların özlük haklarını savunmanın yanı sıra başka görev ve sorumluluklarımız da bulunmaktadır. Milletimizin birliğini ve dirliğini daha da sağlamlaştırmak bizim vazifemizdir. Bunu eğitimciler yapmayacak da, kim yapacak? Bunun yanında medeniyet değerlerimizin yeniden ihyası ve yeniden inşasının sorumluluğu da bizim omuzlarımızdadır. Ayrıca, gençlerimizi milli bir şuurla yetiştirmek gibi bir davamız, mücadelemiz var.”

Kolukısa, iş güvencesinin erozyona uğratılmasına, aşılmasına, etrafından dolaşılmasına asla izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.





Aydın: Mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Abdulaziz Aydın ise, programın açılış konuşmasında yaptığı konuşmada, katılımcılara çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daima mazlumun, mağdurun yanında olduklarını, bu amaçla projeler ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, sendikacılığı, kamu görevlilerinin özlük haklarını iyileştirme çabasının yanında temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması, aynı zamanda da topluma karşı olan görevlerinin ifası olarak algıladıklarını dile getirdi. 
 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen