Haber
2014-03-13 06:45:32
Sezer'in Rektörlerine Özenen Yöneticiler Yanlış Yapıyor

    

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, eğitimi politize etmenin kimseye fayda sağlamayacağını ifade ederek, “Dün Sezer’in rektörleri vardı ve sınavları iptal edip öğrencileri mitinglere indirmeye çalışıyorlardı. Bugün o rektörlerin bir kısmı yargılanıyor ve yanlışlarıyla yüzleşiyorlar. Gezi olaylarında başlayan ve son günlerde yeniden kaşınan olaylarda bazı okul yöneticileri, Sezer’in rektörlerini örnek alırcasına okulları politize etmekten çekinmiyorlar. Bunu yapanlar yanlış yoldalar” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 No’lu Şube Keçiören Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Üyeler Buluşması’ ile İstanbul 2 No’lu Şube Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliği’nin gerçekleştirdiği ‘İşyeri Temsilcileri Buluşması’ programlarına katılan Ali Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


 

28 Şubat’ı Unutmak Felakete Davetiye Çıkarır

28 Şubat’ın, on binlerce insanın hayatının karartıldığı kirli bir süreç olduğunu kaydeden Yalçın,  şöyle devam etti: “33 bin 271 öğretmenin soruşturma geçirdiği, 11 bin 890 öğretmenin ceza aldığı, 4 bin 625 öğretmenin istihbarat birimlerince fişlenip takibata uğradığı, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verildiği ve 11 bin öğretmenin istifa etmek zorunda kaldığı bir dönemden bahsediyoruz. Eğer ANASOL-M döneminde 2001 Memur Kararnamesi diye bilinen ve Köşk’ten veto yiyen kararname geçmiş olsaydı, 40 bin kişiyi daha mağdur edeceklerdi. Geçmişten ders almak zorundayız. Antidemokratik süreçlerde en fazla kamu çalışanları zarar görmektedir. Yıllarca tırnaklarımızla oluşturduğumuz kazanımlar bir çırpıda kaybolur ve sıfır noktasından bir daha başlamak zorunda kalırız. Onun için Türkiye yeniden korku tüneline girmemeli ve ham demokrasi tam demokrasi olmalıdır. Aksi takdirde 28 Şubat’ı unutmak, felakete davetiye çıkarmaktır.”



 

Sokakları Isıtarak İktidar Devşirme Dönemi Bitmeli

Türkiye’de “alışmış kudurmuştan beterdir” sözünün doğrulanmaya çalışıldığını belirten Yalçın, “3 Şubat 2008’de 28 Şubatçı paşalardan Doğu Silahçıoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nde ‘Çıkış Yolu’ başlığıyla yazdığı yazıda, üç türlü yol var diyerek, Siyasal-Toplumsal ve Hukuksal yöntemlere başvurulması gerektiğinden bahsediyordu. Ülkedeki mevcut siyasal aritmetik dolayısıyla siyasal yöntemi uygun görmeyenler, demokrasiye karartma ve milli iradeye kapatma davası olarak tarihe geçen ve başarısız olan adımdan sonra yeniden Hukuksal Yöntemi deniyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve Gezi olayları ise toplumsal yöntemi deneme girişimleriydi. Sokakları yönetilemez hale getirip davetiye çıkarmak istiyorlar. Sokakları ısıtmak için okulları da politize etmeye çalışıyorlar. Eğitimi politize etmenin kimseye faydası olmaz. Dün Sezer’in rektörleri vardı ve sınavları iptal edip öğrencileri mitinglere indirmeye çalışıyorlardı. Bugün o rektörlerin bir kısmı yargılanıyor ve yanlışlarıyla yüzleşiyorlar. Gezi olaylarında başlayan ve son günlerde yeniden kaşınan olaylarda bazı okul yöneticileri Sezer’in rektörlerini örnek alırcasına okulları politize etmekten çekinmiyorlar. Bunu yapanlar yanlış yoldalar” şeklinde konuştu.

 


 

Küçük Menfaatler İçin Büyük Felaketlere Yol Açılmamalı

Sendika olarak, eğitimcilerin her zaman sağduyulu davranması ve mühendislik ürünü oyunları bozması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Ali Yalçın, şunları söyledi:

 

“Eğitimciler, mahşeri cümbüşçülerin oyundaşı, yandaşı ve ırgatı olamazlar, olmamalılar diyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, milletin ve millet iradesinin yanında durmaya devam edeceğiz. Çalışanların menfaati kaos ortamlarından değil, istikrar ve demokratik sistemin kurumsallaşmasından geçer. 28 Şubat’ta küçük menfaatler için büyük felaketlere yol açılmış, ‘Sivil 5’li Çete’ marifetiyle hazırlanan ortam sonrası 381 milyar doların hortumlanmasına neden olunmuştu. Sendikalar da, siyasiler de, sosyal gruplar da, medya da geçmişten ders almalıdır.”



 

Eğitim-Bir-Sen Keçiören İlçe Temsilcisi Sırrı Kaplan ve Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Hülya Korkmaz, katılımcılara, davetlerine icabet etmelerinden dolayı teşekkür etti.

 


 

Yayla: Geçen Yılki Büyümemizin Üstüne Çıkmaya Kararlıyız

 

Eğitim-Bir-Sen Gaziosmanpaşa İlçe Temsilcisi Abdulmecit Bilir’in selamlama konuşması sonrası temsilcilere konuşan İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Yalçın Yayla, Şube olarak geçen yıl büyüme rakamlarıyla dikkatleri üzerlerine toplamayı başardıklarını dile getirerek, “Başta Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliğimiz olmak üzere, tüm temsilciliklerimiz, kadınlar komisyonumuz çok aktif çalışmaya devam ediyorlar. Gayretimiz berekete dönüşecek ve bu yıl büyüme oranımızı geçen yılın üzerine çıkaracağız. Buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen