Haber
2012-09-26 07:31:58
Siddet Bir Ögretmenimizi Daha Aramizdan Aldi

Bir egitimci daha siddetin ve kör cehaletin kurbani oldu. Gelecegimiz olan çocuklarin daha iyi bir egitim almalari için gecesini gündüzüne katan yüzbinlerce ögretmenden biri olan Izmir’in Karabaglar Ilçesi Nezire Merzeci Ilkögretim Okulu Fen Bilgisi Ögretmeni Rabia Sevilay Durukan, geç gelmesi nedeniyle tartistigi 8. sinif ögrencisi tarafindan biçakla agir yaraladi.

Iki çocuk annesi Durukan, kaldirildigi hastanede yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Olay bize göstermistir ki, bugüne kadar gerek ögretmenlerimizin karsilastigi gerekse toplumun genelinde gözlemledigimiz siddet olaylari ve ögretmenlerin canina kast eden girisimler, gerekli önlemler alinmazsa, ilk olmadigi gibi son da olmayacaktir. Toplumsal siddetin geldigi noktayi gösteren ve gelecegimizin insa edildigi en önemli alan olan okullarda ortaya çikan bu tür menfur olaylarin önlenmesi için gereken adimlar, vakit kaybetmeksizin atilmalidir.

Egitim, anne babalardan geçerek ögretmenlere kadar uzanan bir çizgide ve herkesi baglayan bir yapidir. Egitimi sadece ögretmenlerin vermesi gereken bir olguymus gibi düsünmek, bütün sorumlulugu ögretmene yüklemek insafsizca bir yaklasim olacaktir. Özellikle temelini ailenin olusturdugu veya olusturmasi gerektigi degerler egitiminden yoksun bir ögrencinin pozitif bilim adina da elde edecegi bir basari yoktur. Yasanan son olay, bizlere, degerler egitiminin önemini göstermesi açisindan son derece elzemdir.

Egitim yoluyla bir yandan insanlarin zihinleri ilimle aydinlatilir, diger yandan kalpleri ahlaki degerler, insan ve tabiat sevgisi, baskalarina saygiyla donatilir. Bu sebeple egitim isi kutsal bir vazife edasiyla yürütülen bir meslektir. Bu vazifenin edasi zayif kalabaliklar yerine has ve saglam fertler yetistirmek, dünyayi yeniden biçimlendirecek çekirdekler ortaya çikaracaktir. Bu açidan yetistirilecek nesillere ailede ve çevreden verilecek dini egitime paralel olacak sekilde pozitif ilimler de verilmeli, ilim/kültür seviyesi takibe alinip muhtemel çarpikliklara vaktinde müdahale edilmeli, çocuga mama verir gibi yasina uygun sekilde ders anlatilip bos kalbi degerler egitimiyle doldurulmalidir.

Bu olayin son olmasi temennisiyle, üyemiz Hüseyin Durukan’in esi Rabia Sevilay Durukan’a Allah’tan rahmet, yakinlarina ve egitim camiasina bassagligi diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen