Haber
2012-05-05 07:30:30
Siddet, Ögretmenlerin Hayatini Tehdide Devam Ediyor

Son üç hafta içerisinde ögretmenlere yönelik, 12 yaralama ve darp hadisesi gerçeklesmistir. Her hafta ortalama 4 ögretmenimiz siddete ugramakta ve magdur olmaktadir.  Egitim-Bir-Sen olarak ögretmenlerin hayatini tehdit eden siddet olaylarina dikkat çekmek ve tepkimizi ifade etmek için bütün okullarda haftanin ilk günü Istiklal Marsi törenleri sonrasi ilk derse girmeyerek ders boykotu gerçeklestirdik.

Okul bahçelerinde ders boykotu yapan ögretmenlerimizle birlikte yaptigimiz basin açiklamalarinda kamuoyunu duyarli, yetkilileri ise sorumlu davranmaya davet ederek, yasananlarin rutinin disina çiktigina ve herkesin üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmesini istedik.

Önceki iki hafta içerisinde yasanan; Sakarya’da servis soförlerinin ögretmeni darp etmesi, Rize’de ögrencisini okul bahçesinden disari çikmamasi için uyaran okul müdürünün makaminda okul disindan gelen gençler tarafindan darp edilmesi, Kütahya’da bir ögrencinin ögretmenini kalbinden biçaklamasi, Adana’da baba ve oglunun ögretmenin kolunu kirmasi, Istanbul Esenyurt’ta bir ögretmenin ögrencisi tarafindan biçakli saldiriya ugramasi, Eskisehir'de bir ögretmenin ögrenci velisi ve yakinlari tarafindan darp edilmesi ve Mugla Milas’ta bir velinin ögretmeni sinifta darp etmesi olaylarina ilaveten bu hafta 4 yeni siddet olayi daha yasanmistir.

Istanbul Zeytinburnu’nda görev yapan ögretmene ögrenci yakini tarafinda döner biçagi ile saldirilmasi, Sakarya’nin Sapanca Ilçesinde bir ögretmenimizin okul bahçesinde ögrenci velisi tarafindan darp edilmesi, Bursa Merkez Yildirim Ilçesinde Ingilizce Ögretmeninin ögrenci velisi tarafindan sinifta darp edilmesi, Samsun Bafra’da Üyemiz olan Beden Egitimi Ögretmeni Suat Sami Güler’in ögrenci yakinlari tarafindan evinin önünde agir sekilde darp edilmesi hadisesi, egitimciler olarak üzüntümüzü ve kaygimizi son derece artirmistir.

Ögretmenlerin yasamini tehdit eden ve her geçen gün artarak devam eden siddet olaylari ile ilgili egitimciler, sahipsizlik duygusuna kapilmislardir. Ögretmenleri degersizlestiren ve hedef tahtasina oturtan yaklasimlar ile ögretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama hadiseleri sadece egitimcilerin degil, basta Milli Egitim Bakani olmakla birlikte bütün toplumun ortak sorunudur. Bu noktadan hareketle Milli Egitim Bakani Sayin Ömer Dinçer’in son 3 hafta içerisinde cereyan eden hadiseler karsisinda duyarsiz kalmasini anlamakta güçlük çekiyoruz. Yetkililerin, siddetin faillerinin cesaretini kiracak sekilde kararlilik ortaya koymasi gerekirken; sefkatin, merhametin ve fedakârligin yasayan abideleri olan ögretmenlere  “Dövene elsiz, sövene dilsiz gerek” kabilinden sabir tavsiyeleri anlasilir gibi degildir.

Bafra’da saldiriya ugrayan üyemiz Suat Sami Güler’in sahsinda siddete maruz kalan bütün ögretmenlerimize tekraren geçmis olsun diyor ve Egitim-Bir-Sen olarak ögretmenleri hedef alan saldirilari kiniyor, kamuoyunu sorumlu, yetkilileri ise duyarli davranmaya davet ediyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen