Haber
2010-03-01 06:20:35
Sigorta Anlasmasiyla Üyelerimiz Adina Yeni Kazanimlar Elde Ettik

Konfederasyonumuz Memur-Sen, Sekerbank ve SBN ile yaptigi anlasmalarla üyelerine yeni firsatlar kazandirdi. Buna göre, üyelerimiz kaskoda yüzde 40 indirim kazanirken, grup ferdi kaza tazminatlari da 15 bin TL’den 55 bin TL’ye varan rakamlara yükseltildi.

 

Memur-Sen’in, Sekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigortacilik Aracilik Hizmetleri ile imzaladigi protokolle, üyelerimiz 25 bin TL’lik ferdi kaza sigortasi kapsamina alindi.

 

Ömrü Uzatamayiz Ama Acilari Paylasarak Hafifletebiliriz

Kizilcahamam Asya Termal Tesisleri’nde düzenlenen törende konusan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, bu anlasmayla, üyelerimizi risklere karsi güvence altina almaya çalistiklarini ifade ederek, “Üyelerimiz hiç bir ödeme yapmayacaklar. Biz onlar adina primlerini ödeyecegiz. Ömrü uzatmaya gücümüz yok, ancak acilari paylasarak hafifletebiliriz. Geçen yil vefat halinde ödenen ferdi kaza sigortasi tazminati 15 bin TL iken, bu yil bu rakam 25 bin TL oldu” dedi.

 

Memur-Sen’in 400 bine varan üyesi ve özelde üyelerinin genelde ise Türkiye’nin sesi haline gelmis büyük bir konfederasyon oldugunu belirten Gündogdu, üyelerini günlük hayat içerisinde gizlenen kazalara karsi teminat altina almak ve gerek zorunlu gerekse istege bagli sigorta branslarinda da piyasadaki fiyatlarin altindaki prim miktarlariyla poliçe sahibi yapmak için SBN Sigorta ile yaptiklari anlasmayi yenilediklerini kaydetti.

 

Gündogdu, SBN Sigorta’yla yaptiklari anlasma ile, üye, sendika çalisanlari ve sendikalarina üye iken emekliye ayrilanlara veya sendika üyesi olmaya engel görevlere atananlara önemli avantajlar sagladiklarini bildirdi. Gündogdu, öncü ve sorumlu sendikaciligin simgesi Memur-Sen’in ve bagli sendikalarinin, kamu görevlilerine yeni ufuklar üreten hizmetlere devam edecegini sözlerine ekledi.

 

Güçlü Ailenin Fayda Saglayicisiyiz

Sekerbank Genel Müdür Yardimcisi Abdurrahman Özciger ise, güçlü içerige sahip örgütlenmis bir yapiyla çalismaktan mutlu olduklarini söyledi. Bu yapiyla Memur-Sen’in önünde hiç bir engelin duramayacagini ifade eden Özciger, söyle konustu: “Biz Sekerbank ve SBN; deger ve hizmet sendikaciligi ile ‘biz güçlü bir aileyiz’ ifadesinin daha da somutlastirilmasinda fayda saglamak için buradayiz. Biz bir arabayiz. Siz de bu arabayi süren, arabaya alinacak yolculari belirleyecek soförlersiniz. Ancak bu hizmetlerden sadece bu güçlü ve büyük ailenin üyeleriyle es ve çocuklari faydalanabilecek. Birçok avantaj sunacagiz. Sizlerden gelen istek ve öneriler dogrultusunda, kurum ve kuruluslarla indirim anlasmalari saglayacagiz.”

 

Basarili Bir Yil Geçirdik

SBN Sigorta Genel Müdürü Erhan Özsertel, geçen yil yapilan anlasmadan sonra, basarili bir yil geçirdiklerini belirtti. Grup ferdi kaza sigortasi kapsaminda hayatlarini kaybeden Memur-Sen üyelerinin tazminatlarinin en kisa sürelerde ödendigine dikkat çeken Özsertel, “Keske, kimse aramizdan ayrilmasaydi da, biz de o tazminatlari ödemeseydik. Burada hep beraber olabilseydik. Ancak, daha önce de dile getirildigi gibi, ömrü uzatmak gibi bir gücümüz yok. Güçlü bir aileyle çalistigimizi biliyoruz. Gelecekte Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak Memur-Sen’i görüyorum. Bu güçlü ailenin çözüm ortagi olarak burada yer almaktan mutluluk duyuyorum” diye konustu.

 

Kazanimlar

Grup Ferdi Kaza Sigortasi: Üyelerimiz, anlasmanin imzalanmasiyla vefat ve sürekli engellilik halinde 15 bin TL teminat sahibi oldu.

 

Sekerbank tarafindan verilecek ve alinmasi istege bagli olan, ‘Memur-Sen Ailem Kredi Karti’ sahipleri ise, ek olarak 10 bin TL teminat daha kazanacak. Böylece toplam tutar 25 bin TL’ye çikmis olacak.

 

Kasko: Üyelerimiz, ayni marka ve model için SBN tarafindan belirlenen en düsük tarife tutarindan yüzde 30 indirim sahibi olacak. Memur-Sen Ailem Kredi Karti sahipleri, buna ek olarak yüzde 10 daha indirim kazanacak. Toplamda yüzde 40 indirimli kasko anlasmasi yapmis olacaklar.

 

Zorunlu Trafik Sigortasi: Üyelerimiz, SBN’nin aracin kayitli oldugu ilde uyguladigi taban fiyat üzerinden araçlarini sigortali yaptirabilecekler. Ödemelerin Sekerbank’in, ‘Memur-Sen Ailem Kredi Karti’ ile yapilmasi halinde; 40 TL’ye kadar olan ücretler pesin tahsil edilirken, 41-80 TL arasi 2 taksit, 81-160 TL olmasi halinde 4 taksit, 161-240 TL olmasi halinde 6 taksit, 241-320 TL olmasi halinde 8 taksit, 321-400 TL olmasi halinde 10 taksit, 400 TL ve üzeri miktardaki poliçeler içinse 12 taksit imkâni uygulanacak. Ödeme, diger kredi kartlariyla yapilirsa, SBN’nin mevcut uygulamasi esas alinacak.

 

Poliçeler Nasil Alinacak?

Yapilan anlasmayla, üyelerimizin hizmet almasi da kolaylastirildi. Sözlesme kapsaminda yer alan üyelerimiz, almak istedikleri sigorta poliçesi istegini, Grup Marmara Sigorta Aracilik Hizmetleri veya Sekerbank subelerine ileterek, poliçelerini alabilecek.

 

SBN veya Grup Marmara Sigorta’ya yapilan müracaat sonrasi düzenlenen poliçeler ise, bu kuruluslar veya il ya da ilçedeki Sekerbank Subesi araciligi ile ulastirilacak.

 

Ayrica, Sekerbank subelerinden satin alinacak sigorta poliçeleri, basvuru aninda ilgili sube tarafindan düzenlenerek teslim edilecek.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen