Haber
2013-04-16 07:38:32
Silah Tüccarları ve İllegal Yapılanmalar Kaybetmeli, Millet Kazanmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Kaybedenin sadece silah tüccarları ve illegal yapılanmalar, kazananın da millet olduğu bir süreç içerisindeyiz. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan serçe misali, kovalarımızı su ile doldurduk, milletin ateşini söndürmek için yola çıktık” dedi. 

Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) düzenlediği konferanstan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Gündoğdu, Türkiye’nin PKK ve terörist sorunu olduğunu belirterek, kardeşlik projesinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Çanakkale ruhunu yeniden tesis etmek gerektiğine dikkati çeken Gündoğdu, “Biz akil insanlar olarak, Memur-Sen olarak, bu terör sorununun çözümünde bataklığı kurutmak için katkı vermeye karar verdik” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, 11 ili gezdiklerini anlatarak, şunları söyledi: “Bu teklifin gelişiyle akil insan olmadık. Biz zaten akildik. Bana göre akil örgüt, akil insan, akil adam olmak şehit yakınlarımızı üzmeden, şehitlerimizin ruhunu incitmeden, istikameti millet olan, her türlü illegal yapılanmanın karşısında olmak ve milletle bu süreci başarıya ulaştırmaktır. Bunun için 63 kişilik akil insandan değil, 76 milyonun yüzde 99’undan bahsetmek lazım. Bugüne kadar gittiğim Kocaeli, Edirne, Bilecik Yalova, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’de halkımızın, kendisine anlatıldığında çözümden yana olduğunu görüyoruz.”

   

Çocuğunu Güneydoğu’ya askere gönderen anne babanın acı haber almasını istemediklerini dile getiren Gündoğdu, şartların can güvenliği, insan hakları ve hukuki açıdan iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Diyarbakırlı, Batmanlı ve Şırnaklı çocukların öğretmensiz ve cahil kalmasını istemediklerini vurgulayan Ahmet Gündoğdu, “Kaybedenin sadece silah tüccarları ve illegal yapılanmalar, kazananının da millet olduğu bir süreç içerisindeyiz. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan serçe misali, kovalarımızı su ile doldurduk, milletin ateşini söndürmek için yola çıktık. Hz. İbrahim’in ateşine odun taşımaya gayret edenlere uyarımız, bu millet 30 bin can kaybıyla, 480 milyar TL mali kaybı ile ve geleceğine dair kardeşlik açısından sıkıntılar yaşayarak yeterince bedel ödedi. Bundan sonra Hz. İbrahim’in ateşine çubuk taşıyan kargayı örnek almak yerine, serçeyi örnek alalım ve bu milletin yanında olalım” ifadelerini kullandı.

63 üyeli akil insanlar heyetinde başka bir konu için asla bir araya gelemeyecek farklı düşüncede insanlar bulunduğunu belirten Gündoğdu, “Bu insanların tamamı bu ülkenin demokrasisi, bütünlüğü ve yeniden kardeşliğin tesisinde bir araya gelmişse, bu ancak alkışlanır” diye konuştu. 

Muhalefet partilerine seslenen Gündoğdu, “Onları vicdanlı olmaya davet ediyorum. Sanırım CHP’nin bir akil insanlar heyetine, vicdanlı sosyal demokrat insanlara ihtiyacı var. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘90’lı yıllarda hazırladıkları raporun hatırlatılmasına, raporun arkasında durmayı sağlayacak akil insan heyetine ihtiyacı var’ diye düşünüyorum” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen