Haber
2015-10-07 07:57:47
Şimdi 850 bini 1 milyon yapma vakti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” sloganıyla 81 ilde sahada olduklarını ifade ederek, “Hedefimiz, 2016 Mayıs ayına kadar 850 bini 1 milyon yapmaktır. Bunun için hız kesmeden çalışmalıyız. El birliğiyle, iş birliğiyle, taraftar olmadan, taraf olmaktan kaçınmadan, öncüsü ve paydaşı olduğumuz ‘Yeniden Büyük Türkiye’ yolculuğumuzu sürdürecek azmi ve azameti gözlerinizde, hissediyorum” dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen’in “1 Milyon Üye” hedefiyle 81 ilde başlattığı çalışmaların startını Malatya’dan verdi. ‘Malatya İl Buluşması’nda konuşan Yalçın, Memur-Sen’in yerinin milletin yanı olduğunu belirterek, “Memur-Sen, milletle beraberdir. Memur-Sen’in yeri milletin değerlerini savunan, milletin hukukunu koruyan, darbenin ve vesayetin her çeşidiyle mücadele edenlerin yanı başıdır. Biz, eski Türkiye heveslisi olanlara, vesayet arayışlarına fırsat vermeyen güçlü bir teşkilatız. ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye’ sloganıyla 81 ilde sahadayız. Hedefimiz, 2016 Mayıs ayına kadar 850 bini 1 milyon yapmaktır. Bunun için hız kesmeden çalışmalıyız. El birliğiyle, iş birliğiyle, taraftar olmadan, taraf olmaktan kaçınmadan öncüsü ve paydaşı olduğumuz ‘Yeniden Büyük Türkiye’ yolculuğumuzu sürdürecek azmi ve azameti gözlerinizde, hissediyorum” şeklinde konuştu.



 

13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardadır

Konuşmasında, “İstikrar” vurgusu yapan Yalçın, şunları söyledi: “3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde edilen mali ve sosyal haklar da dahil olmak üzere 13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardadır. Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların sürmesi için siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesi ve toplumsal barışın devam etmesi gerekmektedir.”

Türkiye’nin yeniden bir istikrarsızlığı kaldıramayacağını vurgulayan Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 Kasım’dan sonra oluşacak istikrarsızlık fotoğrafı bu ülke kaldıramaz. Onun için bizim istikrardan yana olduğumuzu, güçlü ülkeden yana olduğumuzu, zayıf Türkiye’yi oluşturmaya çalışan ve ona özlem duyanlara karşı üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz özlemimizi, geleceğe ilişkin yürüyüşün adresini ifade ediyoruz. Geleceğe ilişkin büyük Türkiye ideali yeniden bir dünya idealiyle olur. Yoksa mazlumların, mağdurların tamamının canlarının hiçe sayıldığı, çocukların cesetlerinin kıyılarımıza vurduğu bu acı fotoğrafların daha da artarak devam edeceği işaretler fazlasıyla vardır.”



 

Biz sadece Türkiye değiliz

Milli birlik ve beraberliğin son derece önemli olduğunun altını çizen Yalçın, şöyle konuştu: “Biz sadece Türkiye değiliz. Bizi anlamak için Bosna-Hersek’e, Makedonya’ya, Arnavutluk’a, Kosova’ya, Sudan’a, Darfur’a gitmek lazım. Oradaki insanların size bakışını, size yüklediği anlamı gözlerinde okumadan Türkiye’nin değerinin anlaşılmadığını bizzat yaşamış bir kardeşiniz olarak en son Balkanlar’da, Üsküp’te yaptığımız başkanlar kurulu toplantısında insanlar bize ‘acaba Türkiye istikrarsızlaşır mı, acaba Türkiye’ye bir şey olur mu’ diye kaygılarını paylaşırken, onların tedirginliklerine şahit olduk. Çünkü onlar, Türkiye gücünü kaybettiğinde kendilerinin nefes alamayacağını bizlere ifade etti. Bizim garantörümüz Türkiye dediler. Onun için hesaplar Türkiye üzerine.”



 

Türkiye’yi Suriye yapmak istediler

Yalçın, 6-8 Ekim olaylarının yıldönümüne ilişkin olarak, “O süreçte Türkiye küresel bir saldırıya maruz bırakılmıştır. Beyaz Türkleri şikâyet edenler, Beyaz Kürtlüğe soyunarak mütedeyyin insanları katletmiştir. 6-8 Ekim olayları Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak için yapılan bir darbe girişimidir. Türkiye’den bir Suriye çıkarılmak; Türkiye’de bir yönetim boşluğu varmış gibi gösterilmek istenmiştir. 6-8 Ekim olayları Yasin Börü’yü alçakça katledecek kadar vicdansız taşeron örgütlerin oyunudur” diye konuştu.



 

Kirli ittifak, emperyal oyun

Son günlerde yaşanan kirli ittifaka dikkat çeken Ali Yalçın, Rusya’nın Suriye’ye yaptığı müdahaleyi eleştirdi. Yalçın, emperyal bir oyunun yeniden sahneye konulduğunu kaydederek, “Emperyal devletler vuruyor, katlediyor, kapılarını kapatıp ölüme terk ediyor; Türkiye yaraları sarıyor, kucak açıyor ve haksızlık karşısında dimdik duruyor. Türkiye’yi karıştırmak isteyenler bilsinler ki, biz kimseye boyun eğmeyiz. Biz, her zeminde zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alacağız. Sivil toplum ve sivil siyaset olarak, el ele verip yeniden büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.



 

Yıldırım: Hedefe ulaşmak için çalışacağız

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım ise, bugüne kadar elde edilen başarılara yenilerini ekleyeceklerini, ‘1 Milyon Üye’ hedefine ulaşmak için hız kesmeden çalışacaklarını dile getirdi.

Programa, milletvekilleri Taha Özhan, Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, YURTKUR İl Müdürü Ebubekir Kayhan, İl Sağlık Müdürü Nail Umay, Malatya, Elazığ, Adıyaman Şube başkanları ve üyeler katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen