Haber
2014-05-15 07:46:28
Şimdi Acıları Paylaşma, Yaraları Sarma Vakti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, tartışma değil, acıları paylaşma, yaraları sarma vakti olduğunu söyledi.

Acıları paylaşmak için Soma’ya giden ve burada incelemelerde bulunan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. TRT Haber, TRT Türk, Ülke TV, TV Net ve Kanal A’nın Soma’dan yaptığı canlı yayına katılan Gündoğdu, “İnşallah bu, ülkemizin yaşadığı son felaket olur. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu anda içeride harıl harıl bir çalışma var. Arama-kurtarma ekipleri canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Birinci beklentimiz, yer altındaki kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması, eğer vefat etmişlerse de mevtaların çıkarılması; ikincisi, hastanelere nakledilmiş kardeşlerimizin tedavi edilmesi, şifa bulması ve eski sağlığına kavuşmaları, bunlarla birlikte vefat etmiş olan kardeşlerimizin defnedilmesi” dedi.

 

Varsa İhmal Hesabı Sorulmalıdır

Memur-Sen Genel Merkez heyetinin ve Manisa, İzmir, Bursa, Denizli teşkilatlarının Soma’da olduğunu belirten Gündoğdu, “Çevre ilçelerimizin ekipleri ilk günden bu yana AFAD ve Kızılay’la birlikte arama kurtarma çalışması yapıyor. Şu anda milletin yapacağı en önemli şeylerden biri dua etmektir. Bu konuda Memur-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, İHH ve Önder Vakfı Türkiye genelinde dua okunması için çalışma başlattılar, bu çok önemli. Elbette olay her yönüyle incelenmelidir. Varsa ihmal, hesabı sorulmalıdır, hak ettikleri ceza verilmelidir. Olayla ilgili sorumluluğu bulunan  tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporlar mutlaka dikkate alınmalıdır. Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kaos Arayışlarına Tepki

Ortak acılar üzerinden kaos arayışı içerisinde olanları eleştiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Sosyal medya ve bazı alanlarda acımız üzerinden istismara kalkışmış durumdalar. Art niyetli bazı kesimlerin milletimizin derdine çare üretmek yerine sorun çıkarma arayışları doğru değildir. Kargaşayı geçim kaynağı haline getiren yapıların istismarını kabul edemeyiz. Şimdi tartışma değil, acıları paylaşma, yaraları sarma vakti.”

 

Elimizden Geleni Yapacağız

Memur-Sen olarak Soma’da yaşanan büyük acıyı hafifletmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Ahmet Gündoğdu, “Bu acılı günler geçtikten sonra kaybettiğimiz kardeşlerimizin acılı ailelerinin acısını paylaşmak, hem taziyeyle hem maddi olarak onların sıkıntılarına ortak olmak devletin ve sivil toplum kuruluşlarının görevidir. Biz görevimizin farkındayız ve elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

Dualarımız Onlar İçin

Gündoğdu, “Bundan sonra bu tip kazalara meydan vermemek için kuruluşların eksikliklerinin iyice denetlenmesi, bütün önlemlerin alınması” uyarısında bulunarak, “Soma’da yetkililerden bilgi aldım. Bakanlarla, AFAD ve Kızılay yetkilileri ile görüştüm. Her geçen saniye yer altından canlı çıkma umudunu zayıflatıyor ancak Van depremi ve başka olaylarda, iki gün sonra, üç gün sonra da enkaz altından güzel haberler almıştık. Umuyoruz, dua ediyoruz ki, buradakilerin tamamı sağ çıksın. Ama teknik olarak, bilimsel verilerle, teknik uzmanların değerlendirmesiyle baktığımızda her geçen süre yer altında canlı çıkma umudunu zayıflatıyor” ifadelerini kullandı. 

 


 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen