Haber
2010-05-26 07:21:09
Sinav Odakli Egitim Sistemiyle Gelecegi Insa Etmek Mümkün Degildir

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, mevcut egitim sistemiyle sinavlarin adeta hayatin amaci haline geldigini ifade ederek, “Sinav odakli egitim sistemi ile gelecegi insa etmek mümkün degildir” dedi.

 

Bursa Subemizin geleneksel olarak gerçeklestirdigi “500 Altin Çocuga 500 Altin” ödül töreni, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapildi.

 

Bursa merkez ve ilçelerdeki okullarda ögrenim gören basarili ögrencilerin ödüllendirildigi törende konusan Ahmet Gündogdu, sendika olarak kendi degerlerine sahip çikan ve yasatan farkli bir sendikacilik anlayisi içinde faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

 

Hayirseverlerden, egitimde basarili olan ögrencilere sahip çikmalarini isteyen Gündogdu, en degerli ve ölümsüz yatirimin egitime yapilan oldugunu vurguladi.

 

Önemli Olan Hos Bir Sadâ Birakmak

Insan olarak önemli olanin geride hos bir sadâ birakmak oldugunu dile getiren Gündogdu, söyle devam etti: “Bunun adi dertli olmaktir. Ülkeyi, insanimizi sevmektir. Çanakkale Ruhu’na sahip çikarak 72 milyonun kardesligini yeniden tesis etmektir. 72 milyonu kusatan sivil bir anayasayi yeniden tesis etmek için bedel ödemeye hazir olmaktir. 15 yilda bir Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ‘hâkimiyet kayitsiz sartsiz milletindir’ sözünü sekteye ugratarak milletin degerlerini tokatlayan, darbecilere veya darbecilerin çikarina su tasiyan sözde sendikaci ya da siyasetçilere haddini bildirerek, darbesavarligi ortaya koymaktir.”

 

Asim’in Neslini Yetistirmekte Zorlaniyoruz

Egitim sisteminde yanlisliklar bulunduguna dikkat çeken Gündogdu, “Asim’in neslini yetistirmekte zorlaniyoruz. Çünkü ilkögretimdeki yavrumuzun önüne amaç olarak SBS’yi koymusuz; ortaögretimde YGS-LYS, yüksekögretimde KPSS. Mevcut egitim sistemiyle sinavlar adeta hayatin amaci haline gelmis. Özgür birey olma, degerli olma ve ahlakli olma bir manada enflasyona ugratilmis. Onun için egitimde önce bu köklü sorunu çözüp, çocuklarimizi hayata hazirlayan, kendisi olan ve kendisi olmasinin önündeki engelleri, bubi tuzaklarini kaldiran, egitimde firsat esitligini yargiçlar devletinin yürütmeye müdahalesi ile engellemeyen devlet ve egitim sitemine geçmek zorundayiz” seklinde konustu.

 

Gündogdu, egitim sisteminin, kisiyi her yönüyle hayata hazirlar sekle sokulmasi gerektiginin altini çizdi.

 

Zararli Aliskanliklar Ilkögretim Çagina Kadar Inmistir

Alkol, sigara ve uyusturucu kullanim yasinin ilkögretim çagina kadar indigine isaret eden Gündogdu, bundan kurtulmak için öncelikle yasalarin düzeltilmesi gerektigini kaydederek, sunlari söyledi: “Alkol, uyusturucu, satanizm ve misyonerlik, ilkögretimin birinci kademesine kadar inmistir. Yüzde 99’u Müslüman bir ülkede, 11 yasina gelmeyen bir çocuk yazin camiye gidemiyorsa, 15 yasina gelmeyen Kur’an kursuna gidemiyorsa, bu, kendi yasalari ve yöneticileri eliyle kendi gelecegine zarar vermek demektir.”

 

Saglam Nesiller Yetistirmek Milli Egitim’in Temel Amaçlarindan Biridir

Bursaspor’un sampiyonluguna da deginen Gündogdu, “Milli Egitim’in temel amaçlarindan biri ise, saglam nesiller yetistirmektir. Bursa, bir Saglam’a kavusmus, sampiyon olmus; bilimde, sanatta oldugu gibi her alanda sampiyonlarin yetismesi temennimizdir” diye konustu.

 

Vali Yardimcisi Selman Yenigün ise, ülkenin gelecegi olan çocuklari ödüllendirmekten mutluluk duydugunu bildirdi.

 

Il Milli Egitim Müdürü Atilla Gülsar, egitime verilen destegin önemine vurgu yaparken, bütün sivil toplum kuruluslarindan bu tür etkinliklere destek vermelerini istedi.

 

Seker: Gelecek Kusaklar Için Çigir Açtik

Sube Baskanimiz Numan Seker, gelecek kusaklar için çigir açtiklarini belirterek, “Basariya ödül vermek ancak ve ancak bizim sanimizdir. Çünkü biz çalismayi ibadet belleyen bir anlayistan besleniyoruz” dedi.

 

Seker, Egitim-Bir-Sen’in bugüne kadar oldugu gibi, bugünden sonra da çalismaya devam edeceginin altini çizerek, “Bugüne degin yaptigimiz gibi, bundan böyle de basarilari ve basarili olanlari ödüllendirmeyi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

 

Konusmalarin ardindan, okullarinda dersleri; spor, sosyal ve kültürel alanda en basarili olan 500 altin çocuk altinla ödüllendirildi.

 

Egitim Bir-Sen Konutlari’nin Temeli Atildi

Gündogdu, daha sonra, Bursa Subemiz ve Bostanci Grup isbirligiyle projelendirilen Egitim-Bir-Sen Konutlari’nin temel atma törenine katildi.

 

Görsel bir sölen havasinda gerçeklestirilen açilis töreninde konusan Ahmet Gündogdu, hizmet sendikaciliginda omuz omuza gelme, yan yana durma, kenetlenme, örgütlenme, ayni sesi ayni ritimle çikarma anlayisinin hâkim oldugunu ifade ederek, “Geçen yil hizmet sendikaciligi adina üyelerimizi 15 bin TL teminatla ferdi kaza sigortasi kapsamina aldik. Darbecilere, darbeseverlere karsi mücadele veriyoruz. Bu yüzden onlari koruma altina aldik. Bugüne kadar 54 üyemizi kaybettik. Acili ailelere yardim yaptik. Ömrü uzatamazsiniz ama acilari paylasabilirsiniz” dedi.

 

Bostanci Grup Genel Koordinatörü Halim Konuk, konutlarin temelini 3 ay önce attiklarini söyledi. Konuk, “Burada sendikamiza ait 364 adet konut var. Bu, 364’le kalmayacak. Çalismalarimizin esasinda güven var. Basindan beri de tek bir seyin altini çizdik. Yaptiklarimiz, yapacaklarimizin garantisi idi. Önümüzdeki yillarda da çok daha önemli projelere adim atacagiz” seklinde konustu.

 

Sube Baskanimiz Numan Seker ise, Bostanci Grup’la gerçeklestirdikleri projeyle sendikaciligin sosyal yönünü ortaya çikarmayi amaçladiklarini kaydetti.

 

Konusmalarin ardindan gerçeklestirilen törenle konutlarin temeli atildi. Temel atma töreninde butona, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Sube Baskanimiz Numan Seker, Nilüfer Belediye Baskani Mustafa Bozbey, 22. Dönem Milletvekili Zafer Hidiroglu, Bostanci Grup Yönetim Kurulu Baskani Ali Bostanci ve diger protokol üyeleri birlikte basti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen