Haber
2013-02-26 06:36:49
Sınava Dayalı Atamada Mağdur Olmamak İçin Dilekçe

Yönetmelik gereği Ocak-Şubat aylarında sınavlı atama yapılmaktadır. Buna rağmen bazı valilikler atama takvimi açıklamadığı için atama bekleyen bazı üyelerimizin mağdur olma ihtimali söz konusudur. Üyelerimizin mağdur olmamaları için okullarına dilekçe ile başvurmalarında yarar vardır. Bu dilekçe ile üyelerimiz, 28 Şubat 2013 tarihine kadar ilgili valiliklerin duyuru yapmaması halinde hukuki süreci başlatabilirler. Üyelerimizin 28 Şubat’ta okullarına dilekçe ile başvurmaları gerekir.

Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Atama ve Yer Değiştirme Dönemleri” başlıklı 23. maddesinde,Bu Yönetmeliğin; 18 inci, 19 uncu ve 20 nci maddeleri kapsamında seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır” ifadesi yer almaktadır.

Yönetmeliğin bu hükmüne rağmen bazı illerde Şubat ayı sona ermeden sınav puanı gözetilerek yapılması gereken yönetici atamaları halen yapılmamıştır. Yönetici atama mevzuatı gereği idareci olarak atanmayı hak eden öğretmenlerimizin duyuruya çıkmamış valiliklere (kendi kurumları aracılığıyla) atanma taleplerini içeren bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Yaptıkları başvuruda dile getirilen taleplerin idarece ret edilmesi durumunda, söz konusu ret işleminin iptaline yönelik dava açılması mümkün olacaktır.

Ekteki örnek dilekçe, üyelerimiz tarafından kendi taleplerine uygun hale getirilerek, görev yaptıkları kurumları aracılığıyla valiliklere verilebilir. İdarenin ret işleminin ilgiliye tebliğinden sonra dava açmak isteyen üyelerimize hukuk büromuz dava sürecinde gerekli yardımı sağlayacaktır.

 

Örnek dilekçe için tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen