Haber
2008-05-06 06:48:17
Sinif Geçme Yönetmeligi’nin Zamanlamasi Yanlistir

Milli Egitim Bakanligi  Orta Ögretim Kurumlari Sinif Geçme ve Sinav Yönetmeliginde Degisikligi yürürlüge girdi. Yönetmelige göre, dogrudan veya yil sonu basari notu ile sinifini Geçemeyen ögrencilerden; 9’uncu sinifta en fazla 3, 10’uncu  ve 11’inci siniflarda ise en fazla 2 dersten basarisiz olanlar sorumlu olarak bir üst sinifa devam edebilecekler. Alt siniflar dahil Toplam 5'ten fazla sorumlu dersi bulunanlar basarisiz sayilacak. Alan degisikliginden dolayi sorumlu olunan dersler bu sayiya dahil edilmeyecek.

Sorumluluk, o dersin sorumluluk sinavinda basarili olunmasi halinde kalkacak. Hazirlik sinifindan Sorumlu olarak 9’uncu sinifa geçilemeyecek.

            Yine ögrenci ortalama yükseltme ve sorumluluk sinavlari döneminde; devam ettikleri ve ögrenim gördükleri sinifta basarili ve basarisiz olunan en fazla 4 dersten ortalama yükseltme sinavina girebilecekler. Ayrica, önceki yillardan sorumlu olunan derslerden sorumluluk sinavina alinacaklar. Bu sinavlar, ders kesiminden bir hafta sonra baslayacak ve süresi üç haftayi geçemeyecek. Sorumlu ders/dersleri bulunan ögrenciler, eylül ayinin ilk haftasi ile ikinci dönemin ilk hafta sonun da sorumluluk sinavina girecekler. Bu sinavlar, gerektiginde cumartesi ve pazar günleri ile çalisma saatleri disindada gerçeklestirilecektir. Sinavlar için ayrilan sürenin yetmemesi durumunda ayni günde en fazla 3 sinav yapilabilecektir.

            Söz konusu yönetmelik degisikligi yürürlüge girmeden önce medyada yer almis, bunun üzerine sendikamiz harekete geçerek MEB ve Talim Terbiye Kurulu nezdinde  girisimlerde bulunmus, mevcut haliyle yönetmeligi kabul etmeyecegimizi iletmistik. Sendikamizin girisimleri sonucunda, söz konusu yönetmelikte iyilestirmeler yapilmis ancak zamanlama olarak sendikamizi ve kamuoyunu rahatsiz etmistir. Özellikle 2007-2008 egitim-ögretim döneminin bitimine bir gün kala yönetmeligin yayinlanmasi okul idarecilerini zor durumda birakmis, hazirlanan karnelerin yeniden düzenlenmesine ve israfa neden olmustur. Halbuki, yasanacak sikintilar bastan öngörülerek yönetmelik çok önceden yayinlanabilir ya da gelecek egitim-ögretim dönemi için geçerli olacak sekilde düzenlenebilirdi. Sendika olarak, milyonlarca ögrenci, veli, idareci ve ögretmeni ilgilendiren düzenlemelerin sonuçlarinin çok iyi hesap edilmesini, buna göre düzenlemelerin yapilmasinin önemini bir kez daha  ifade ediyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen