Haber
2024-05-13 17:53:47
Sinop 2 Nolu Şube 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, Sinop 2 Nolu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılarak, sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mesut Öner, sözlerine, genel kurulun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak başladı. 

 

 

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değinen Öner, yıllardır şiddet konusuna dikkat çektiklerini, yetkilileri tedbir almaya çağırdıklarını ifade ederek, “İstanbul/Eyüpsultan’da görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan’ın eski bir öğrencisi tarafından silahla ağır yaralanması ve ardından hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay, eğitim çalışanlarının can güvenliğinin dahi kalmadığının göstergesidir. Şiddet sorununun çözülmesinde eğitimcilerin oldukça kritik bir önemi olmasına rağmen uygulanan politikalar eğitim çalışanlarının örselenmesine neden olmuş ve meydana gelen son olayda olduğu gibi cinayete kadar varan sonuçlar doğurmuştur. Şiddetin önlenmesinde önemli bir aktör olması gereken eğitim çalışanları, şiddetin mağduru hâline gelmiştir” dedi. 

 

Sendika olarak, 81 ilde eylem yaptıklarını, basın açıklamalarıyla toplumsal bir yara hâline gelen şiddet olaylarının önlenmesi için harekete geçilmesi, şiddete karşı yasal düzenleme yapılması çağrısında bulunduklarını, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini, bir hafta sürecek imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Öner, şiddete karşı caydırıcı yasal yaptırım konusunda gereken adımların daha fazla zaman geçirilmeden atılmasını beklediklerini söyledi. 

 

 

Geleceğe yatırımın eğitime ve bilime yatırım yapmaktan geçtiğini kaydeden Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğimiz ve gençlerimiz için daha iyi bir eğitim sistemi, eğitim çalışanları için daha sistematik bir çalışma hayatı olmazsa olmazdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki sorunlar çözülmeli, eksiklikler tamamlanmalıdır. Akademik personelin ücret adaletsizliği giderilmeli, alım güçleri yükseltilmeli; üniversite idari personelinin yer değişikliğinde sonuca varılmalı, her aşamada dile getirdiğimiz yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi sağlanmalı, beklentiler karşılıksız bırakılmamalıdır.” 

 

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi, kadrolu atamanın tek istihdam biçimi olması gerektiğini dile getiren Öner, aile birliğinin önündeki engellerin kaldırılması çağrısında bulunarak, “Dün olduğu gibi bugün de hem ülkemizin hem de kamu görevlilerinin, eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirmeye, çözüm üretmeye, bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

Mesut Öner, genel kurulda şube başkanı seçilen Turgut Özmen’i ve yönetimini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen