Haber
2009-11-17 05:50:50
Sivillesmeye Katkida Bulunmak Için Çaba Sarf Ediyoruz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, demokratiklesme sancisi çeken ülkenin medyasinin, sivil toplumunun ve siyasetinin sivillesmesine katkida bulunmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

Gündogdu, “Amaçla araci karistirmadan, amacin insana hizmet oldugunu unutmadan, yerli degerlerle sendikacilik yapmayi önemsiyoruz” dedi.

 

Bazi etkinliklere katilmak üzere Çanakkale’ye giden Ahmet Gündogdu, önce Valiligi ziyaret etti. Çanakkale Vali Vekili Bahir Altunkaya’yi ziyaretinde açiklamalarda bulunan Gündogdu, devlet memurlarinin sadece ücretlerini, geçim standartlarini dile getirmeyi hedeflemediklerini belirterek, söyle konustu:

“Bizler üyelerimizin yasadigi ülkenin sorunlarini da dert edinerek sendikacilik yapiyoruz. Demokratiklesme sancisi çeken ülkenin medyasinin, sivil toplumunun ve siyasetinin sivillesmesine katkida bulunmak için çaba sarf ediyoruz. Istiyoruz ki, hem insanimiza hizmet edelim hem de devraldigimiz ülkemizi bizden sonrakilere daha az sorunla, mümkünse sorunsuz devretmek için çaba sarf etmis olalim. Tasin altina elimizi koymak istiyoruz. Onun için hem ekmegin hem de millet iradesinin savunuculugunun sivil toplum örgütlerinin gerçek görevleri olduguna inaniyoruz. Memur-Sen ailesi olarak Türkiye’de kamu çalisanlarinin üye oldugu birinci konfederasyon durumundayiz. Amaçla araci karistirmadan, amacin insana hizmet oldugunu unutmadan yerel, yerli degerlerle sendikacilik yapmayi önemsiyoruz.”

 

Vali Vekili Bahir Altunkaya ise, sendikalarin bütün çalisanlarin haklarini savundugunu ifade ederek, “Sizler ülkenin sosyal ve ekonomik durumu konusunda kararlar alinmasinda etken oluyorsunuz. Bu bakimdan sendikacilik, sivil toplum kurulusu olarak son derece faydalidir. Demokratik sistemin olusmasinda en büyük etkenlerden birisi, bana göre sizlersiniz” diye konustu.

 

Ziyaret sonunda Altunkaya,  Gündogdu’ya ziyareti anisina Çanakkale Sehitler Abidesi’nin bir maketini hediye etti.

 

Daha sonra Memur-Sen Çanakkale Il Temsilciligi’nin yeni hizmet binasinin açilis törenine katilan Gündogdu, burada yaptigi konusmada, Türkiye’nin geçtigi bu kritik süreçte kazananin demokrasi olmasi gerektigini kaydetti.

 

Sorunlarin çözülmemesini isteyen ve kendi varlik sebeplerini bu sorunlara baglayan birilerinin oldugunu dile getiren Gündogdu, “Biz diyoruz ki, artik analar aglamasin. Demokratik açilim yapilirken, hiç bir sehit anasinin yüregi tekrar sizlamasin. Keske siyasiler ve sivil toplum kuruluslari da bu sürece destek olsalar ya da memnun olmadiklari kisimlar hakkinda yeni çözüm sunsalar. Memur-Sen olarak sehit ailelerini daha fazla üzmemek ve daha fazla sehit verilmemesi sartiyla bunun çözülmesini istiyoruzseklinde konustu.

 

Çözüm noktasinda Çanakkale’nin tarihi geçmisine bakilmasi gerektigine dikkat çeken Gündogdu, “Artik Türkiye’nin batisi Çanakkale’de daha fazla sehit istenmiyor. Güneydogu’daki vatandaslar da daha fazla kandirilmak istemiyor. PKK’nin yaptigi kirli islerden rant elde edenlerin elinden bu oyuncagi almanin vakti geldi. Bunu çözüme kavusturacak siyasi görüsü destekliyoruz” ifadelerini kullandi.

 

18 Kasim’da toplu is birakma eylemi ile birlikte Türkiye genelinde birleserek Ankara’ya yürüyeceklerini kaydeden Gündogdu, sunlari söyledi:

“Biz KESK ve Türk Kamu-Sen’in açiklamasindan önce 3 Ekim’de Basbakan’a mektup gönderme eyleminin ardindan, 10 Ekim’de kitlesel basin açiklamamizi yaptik. Simdi 18 Kasim’da da is birakma eylemi yapacagiz. Toplu olarak Ankara’ya Meclis’e yürüyecegiz. KESK ve Türk Kamu-Sen’in eylemlerinin ayni tarihte olmasina ragmen bir araya gelmeyeceklerini düsünüyorum. Grevli toplu sözlesme hakki konusunda hemfikiriz tabi ama tüm sendikalarin bunu dile getirme sekilleri farkli oluyor.”

 

Gündogdu, konusmasini, “Grevli toplu sözlesmeli hakkin hala verilmemesi, Türkiye’nin diger dünya ülkeleri ile geldigi duruma aykiri düsüyor. Halen memur açilimi olmamasini anlayamiyoruz. Esit yurttaslik ilkesi de hayata geçirilmeli. 2009 yili toplu görüsmeleri enflasyon hedefini bile karsilayamayan bir zamla bizi karsi karsiya birakti. Toplu görüsme primi olarak gelen 10 TL de Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edildi. Bunun iptalini saglayan CHP memurun 3 kurusuna göz dikti” sözleriyle tamamladi.

 

Ahmet Gündogdu, açilistan sonra, Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlari ve il temsilcileri ile biraraya gelerek, sendikal çalismalarla ilgili bilgi alisverisinde bulundu.

 

Ahmet Gündogdu, ayrica Belediye Baskani Ülgür Gökhan, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ve Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Hatipoglu’nu da ziyaret ederek, Memur-Sen’in çalismalari hakkinda bilgi verdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen