Haber
2014-06-17 07:46:53
Soma, Bosna ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ne Yardımda Bulunduk

Memur-Sen, maden faciasının yaşandığı Soma’ya, sel felaketine uğrayan Bosna Hersek’e ve Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı Orta Afrika Cumhuriyeti’ne yardımda bulundu.

 

Memur-Sen yetkilileri Soma’ya 301 bin TL, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne 110 bin TL, Bosna Hersek’e ise ulaştırılmak üzere yardım kuruluşu temsilcilerine 110 bin TL’lik çeki teslim etti.

Soma ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne gönderilmek üzere toplanan yardım AFAD yetkililerine verildi. Bosna Hersek’teki kardeşlerimize ulaştırılmak üzere toplanan para ise İHH’lı yetkililere teslim edildi.



 

AFAD’da düzenlenen toplantıya AFAD Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Melih Rüştü Çalıkoğlu, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cemil Şentürk ve Kültür Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fahri Ekinci katıldı. Yardım çekleri AFAD Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Melih Rüştü Çalıkoğlu’na teslim edildi. Bosna Hersek, yardım çeki ise İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan’a verildi.

 

Toplantıda konuşan  Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, “Suriyeli kardeşlerimizin üzerinden elimizi çekmeden Bosnalı kardeşlerimize el uzatarak, Orta Afrikalı mazlumların yanında durarak evimiz Soma’ya sahip çıkmalıyız. Biz Bosna’ya sırtımızı dönemeyiz. Orta Afrika Cumhuriyeti’nden bize ne diyemeyiz. Soma’daki mağdurlarımıza gözlerimizi kapatamayız” dedi. 



 

Kaya, şunları söyledi: “Soma’da yaşanan elim facianın yaralarını sarmak, Bosna Hersek’te meydana gelen sel sonrası evi sular altında kalan binlerce kardeşimizin sorunlarına çare olmak, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan dramı hafifletmek için sorumluluk aldık. İyilik hareketi, erdemliler hareketi olan Memur-Sen ailesi olarak Soma’ya 301 bin TL, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne 110 bin TL, Bosna Hersek’e ulaştırılmak üzere yetkililere 110 bin TL’lik çeki teslim ediyoruz.  Soma ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne ulaştırılmak üzere çekimizi AFAD’a, Bosna Hersek’teki kardeşlerimiz için topladığımız yardımı ise İHH’lı yetkililere teslim ediyoruz.”

 

AFAD Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Melih Rüştü Çalıkoğlu, “Acılar paylaştıkça azalır. Bu acıları sarmak için sorumluluk alan Memur-Sen ailesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



 

İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan ise, Memur-Sen’e teşekkür ederek, bugüne kadar yaptıkları yardım kampanyalarına destek veren herkese şükranlarını sundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen