Haber
2011-02-26 06:22:40
Sorgulayici Bir Gençlik Yetistirmeliyiz

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Ispirli’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Gündogdu, üyelerimizle bulus- ma toplantisina katilmadan önce Vali Ercan Topaca’yi ziyaret etti. Memur-Sen Il Temsilcisi ve Saglik-Sen Sube Baskani Harun Yasar Alis, Kocaeli Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu ve Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlarinin katildigi ziyarette konusan Vali Ercan Topaca, Ahmet Gündogdu’yu Ankara’dan tanidigini belirterek, “memur sendikalarina çok büyük katkilar saglamis olan Ahmet Gündogdu’ya, gerçeklestirmis oldugu nezaket ziyaretinden dolayi” tesekkür etti.

 

Vali Topaca’ya “Yola Düsenler” Kitabi

Topaca, “Çalisanlar arasindaki uyumu saglayan, tecrübe ve bilgisiyle örnek olan Sayin Gündogdu’yu, yöneten ile yönetilen arasinda olusturdugu titiz tutumundan dolayi tebrik ediyorum” dedi.

 

Devletin milletle arasinda köprü görevi gördügünü ifade eden Ahmet Gündogdu, “Ekmek ve özgürlügün önemli oldugu su günlerde toplu sözlesme hakkini elde ettik. Bizlere ne kadar çok özgürlük vaat edilirse, o kadar basarili iliskiler yürütecegiz” seklinde konustu. Ziyaret sonrasinda, Kocaeli Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu, Vali Ercan Topaca’ya, ‘ögretmenlik hatiralari yarismasi’ il birincilerinin eserlerinden olusan “Yola Düsenler” isimli kitabimizi hediye etti.

 

Egitimde Inanç, Düsünce ve Irade Özgürlügü Baslamistir

Daha sonra Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Ispirli’yi makaminda ziyaret eden Gündogdu, Türkiye’deki egitim ve sendikalasma sürecindeki gelismelere yönelik açiklamalarda bulundu. Türkiye’nin, egitimde sendikalasmanin farli boyutlarini yasayan bir süreç içerisine girdigini kaydeden Gündogdu, sunlari söyledi:

“Sivil toplum örgütlerinin demokratiklesmede iyi seviyelere ulasmasi, ülkemizdeki sorunlarin ciddi manada ortadan kalmasi, sendikalasmanin yapilanmasindaki iyiye giden degisikligin olumlu gelismeleri toplumu da refaha ulastiracak demektir. Amacimiz, bu süreçte ülkemizde sorgulayici bir gençlik yetistirilmesini saglamak olmalidir.“

 

Egitimcilerin sorunlarini dinleyen Gündogdu, ögretmenler ve idareciler arasindaki ücret farkliligi, ders ücretlerindeki artislar basta olmak üzere egitimde birçok sorunun çözümlenecegini ifade etti.

 

Türkiye’nin, iç sorunlarini çözerek bölgesinde liderlige kosan bir ülke konumuna geldigi bir dönemde, sendikaciligin boyutlarinin da degistigini dile getiren Gündogdu, “Bu süreçte mali sorunlarimizi çözmeyi ve Türkiye’de iyi bir gençlik, sorgulayici bir gençlik yetistirmeyi hedefliyoruz. 10 yilin en iyi toplu sözlesmesini yaptigimizi düsünüyorum. Bu yili memur yili olarak ilan ediyoruz. Memur için toplu sözlesme düzeni basliyor. Bizim ülkeye borcumuzu ödemenin yol haritasi da bu olacaktir. Egitimde inanç, düsünce ve irade özgürlügü baslamistir” seklinde konustu.

 

GYTE Rektörü Sahin Ziyaret Edildi

Ahmet Gündogdu ve Kocaeli Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Rektörü Prof. Dr. Orhan Sahin’i de ziyaret ederek, egitimcilerin sorunlarini ve taleplerini iletti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen