Haber
2014-06-18 07:46:54
Sorunlara Çözüm Üretmeye Devam Edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, millet için, kamu görevlileri için kazanım üretmenin çabası içerisinde olduklarını ifade ederek, “Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Yeni kazanımlar elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz. Kamu görevlilerinin sorunlarını ve çalışma hayatındaki sıkıntıları çözmeye yönelik girişimlerimiz ve çabalarımız sürecek” dedi.

 

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Yozgat il divan toplantısına katıldı. Toplantıdan önce gazetecilerin, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP ve MHP’nin çatı adayı önerisi olarak gösterilmesine ilişkin sorularını cevaplayan Gündoğdu, CHP ve MHP’nin sivil toplum ve meslek örgütlerini ziyaretlerinde ‘ben adayım destek olun’ demediğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Bu turlarda ‘Kimi aday görmek istiyorsunuz’ sorusunu da pek duymadık. Dolayısıyla hiçbir yerde konuşulmayan bir aday ortaya çıktı. Bu, CHP’nin dini değerleri gördüğünde camileri kapattığı süreçten, başörtülüleri gördüğündeki kızgınlığı süreçlerini hatırladığımızda geldiği nokta boyutuyla olumlu bir merhale. Artık dine, dindara, muhafazakara tahammül konusunda CHP mesafe koymuş gözüküyor. CHP’nin muhafazakar olarak çatı aday ilan ettiği kişi, muhafazakar demokratların ya da bulunduğu her ülkede millet iradesini önemseyenlerin ne kadar tasvip edeceği konusunu sorduğumuzda sorunlu bir aday.”

 

 

İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini dile getiren Gündoğdu, “Esed diktatörüne diktatör diyemeyen, Mısır’daki darbeye darbe diyemeyen, Mursi’ye destek çıkamayıp Sisi’nin gelişine sessiz kalarak o zulümleri bir şekilde başında bulunduğu kurumun onaylamasına göz yuman bir aday. Kimin Cumhurbaşkanı olacağını bilmiyorum ama bu adayın asla olmayacağını biliyorum. Gerekçem şudur: Bu millet asla artık Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel türü ülkesine ve dünyadaki zulümlere karşı Hz. İbrahim’in yanında, mazlumun, garibanların, millet iradesinin yanında yer almayanlara prim vermez. Bunu çok iyi biliyorum. Bu, bir boyutuyla CHP’nin ve MHP’nin ‘kendi içimizden birini gösterirsek alacağı oy parti oyunun üzerinde çıkarsa bizim koltuklar tehlikeye girer’ kaygısının ortaya çıkardığı bir aday olarak gözüküyor” şeklinde konuştu.

 

 

Gündoğdu, daha sonra il divan toplantısına geçti. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Şerefli, sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Dünya ve Türkiye gündeminin yanı sıra kamu çalışanlarının sorunlarının da değerlendirildiği toplantıda konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, millet için, kamu görevlileri için kazanım üretmenin çabası içerisinde olduklarını kaydederek, “Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Yeni kazanımlar elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz. Kamu görevlilerinin sorunlarının ve çalışma hayatındaki sıkıntıların çözülmesini sağlayacağız. Diğer sendikalar gibi sorun değil, her zaman yaptığımız gibi çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

 

 

Millet Sevdası Olan İnsanlardan Müteşekkil Bir Teşkilatız

 

“Biz, ülke ve millet sevdası olan insanlardan müteşekkil bir teşkilatız” diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuru kavgaların değil, büyük sevdaların teşkilatıyız. Ülke ve millet sevdalılarının kurduğu ve bir araya geldiği bu teşkilat, dayandığı güç itibarıyla milletimizin özüdür, özetidir. Bugün Türkiye’nin en büyük sendikası olarak, kamu görevlilerinin, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini geliştirme yolunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar yanında ülkemizin demokratik gelişimi ve milletimizin gelenekle, değerlerle, manevi birikimle daha güçlü bağlar kurabilmesi yönünde kendimizi vazifeli addetmekteyiz. Değerlerle donanmış ve güçlenmiş, çağın bilgi birikimine sahip, zihinsel yoğunluğunu ve enerjisini, ülkesini ve milletini yüceltmek için kullanan bir gençlik yetiştirmek, bu çerçevede yetişen gençlerimizin sayısını artırmak zorundayız. Her an bu sorumluluğun ağır yükünü omuzlarımızda hissediyoruz.”

 

 

Yasakların Kaldırılması İçin Emek Harcadık

 

Yasakların kaldırılması için büyük mücadeleler verdiklerini ifade eden Gündoğdu, “Ulusalcı, Ergenekoncu  ‘devlet ne diyorsa odur’ diyerek derin devleti kutsal addedenlerle toplum mühendisliğiyle milleti terbiye etmek isteyenleri Memur-Sen 12 milyon 300 bin imza ile hizaya getirerek, onlara hadlerini bildirmiştir. Bu yasağın kaldırılması için Memur-Sen olarak büyük emek harcadık; sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştirdik ve sonunda birlikte başardık. Bu tarihi bir adımdır. Başta 28 Şubat olmak üzere, bütün darbe ve darbecilerle hesaplaşmaktır” dedi. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen