Haber
2014-11-04 06:51:52
Sorunlardan Beslenmedik, Çözümlerle Güçlendik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, eğitim çalışanlarının mali durumlarının güçlendirilmesi, sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Biz, sorunlardan beslenmiyoruz, çözümlerle güçleniyoruz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kilis, Gaziantep ve Kırıkkale 2 No’lu şubelerin olağan genel kurullarına katılan Esat Tektaş, sendikal çalışmalar ve güncel gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tektaş, 14 Şubat 1992’de kurulan Eğitim-Bir-Sen’in, ülke ve millet sevgisinden ödün vermeden, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilat olduğunu söyledi.



 

Kuruldukları günden beri üye sayıları kaç olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kaldıklarını, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Tektaş, “Bugün Türkiye ileri demokrasi diye cümle kuruyorsa, geçmişin yanlışlarından arınıyorsa, millete rağmenciler kaybediyor, sessiz çoğunluk sesini yükseltiyor, darbe ve muhtıra girişimleri eskisi kadar başarılı olamıyorsa, bunda, Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in dik duruşunun çok önemli payı vardır” şeklinde konuştu.

 

Çözüm sürecinde ellerini taşın altına koyduklarını belirten Tektaş, “İstiyoruz ki, eski Türkiye eskide kalsın, yeni Türkiye’nin resmi ortaya çıksın. Sadece ülkemizde değil, medeniyet paydaşı olduğumuz bütün ülkelerde yeni ve güçlü Türkiye’ye olan heyecanı derinden hissediyor, bu ülkenin en birikimli kesimi olan eğitim çalışanları olarak üzerimize düşeni, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 


 

Katsayı uygulaması, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması, üniversite önlerindeki dramlar, fişlemelerin bir aracı haline gelen Milli Güvenlik derslerinin kaldırılması, başörtülü kadınların kamuda çalışmasının önünde engel teşkil eden kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi başta olmak üzere, hakka, adalete aykırı, özgürlükleri sınırlayan, yok sayan ve demokratik teamüllere aykırı olan birçok uygulamanın sona erdirilmesini sağladıklarını dile getiren Esat Tektaş, şöyle devam etti:

 

“Özgürlük alanlarının genişletilmesiyle yetinmedik, bunları yaparken, aynı zamanda çalışanların biriken sorunlarının ortadan kaldırılması ve mali taleplerinin yerine getirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ve verdiğimiz mücadeleyle önemli kazanımlara da imza attık. 2001’de çıkan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu sonrası toplamda 9 toplu görüşme gerçekleşti. Bu görüşmelerin 4’ünde solumuzdaki, 5’inde ise sağımızdaki sendika vardı. 9 yıllık toplu görüşmeler sonrası eğitim çalışanları adına hiçbir kazanım elde edilmemiştir. Toplu sözleşme hakkını alan sendika olarak iki defa yetkili sendika kimliğimizle masaya oturduk. Birinde, öğretmenlerin ek ödemesi dolayısıyla yaşanan mutabakatsızlık üzerine iş bıraktık ve protesto ettik. Diğerinde ise ek ödeme dâhil birçok kalemde sağladığımız kazanımla tarih yazdık. Bir toplu sözleşmede eğitim çalışanlarına özel 18 kazanımla bir ilki gerçekleştirdik. Eğitimcilerin, eğitim çalışanlarının mali durumlarının güçlendirilmesi, sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz, sorunlardan beslenmiyoruz, çözümlerle güçleniyoruz.”



 

Üyesinin, ülkesinin ve bütün insanlığın sorunlarıyla ilgilendiklerini belirten Tektaş, “Sosyal sorumluluğumuzu, yaptığımız çalışmalarla yerine getiriyoruz. Somali, Pakistan, Orta Afrika, Arakan, Saraybosna, Telafer, Filipinler, Filistin, Mısır, Suriye, Doğu Türkistan gibi savaş, kıyım ve doğal felaketlere maruz kalan yerlerdeki mazlum ve mağdurların acısını birlikte hissettik ve bu saydıklarım başta olmak üzere sayamadığım daha birçok yere yardım kuruluşlarını toplayarak yardım seferberliğini birlikte başlattık. İsrail saldırıları sonucu yerle bir olan Gazze’de Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu ve Memur-Sen Şifa Hastanesi yapımı için kampanyamız devam etmektedir. 



 

Antidemokratik uygulamalardan beslenen, derin ve kirli odakların taşeronluğunu üstlenenlerin ortaya çıkardığı faili meçhullerle dolu ‘Eski Türkiye’nin eskide kalmasını istediklerini vurgulayan Tektaş, “Cumhuriyet mitingleri, Taksim Gezi Parkı olayları, Kobani bahanesiyle ülkeyi kaosa sürüklemeye kalkışanlara fırsat verilmemesi, özellikle ‘Gezi’ ve ‘Kobani’ olaylarındaki vahşet ve vandallıkların bir daha yaşanmaması için herkese sorumluluk düşmektedir. Eylemelere öğrencileri ve çalışanlarını götürenlerin, okulu politikleştirenlerin seslerinin bugünlerde daha çok çıktığına şahit oluyoruz. Eğer her birimiz üzerimize düşeni yapmazsak, üzerimize çökecek karabasanın altında kalırız” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerin sonucunda, Eğitim-Bir-Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen, Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, Kırıkkale 2 No’lu Şube Başkanı Murat Şahin güven tazelediler. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen