Haber
2010-01-11 06:20:22
Sorunlardan Kurtulmanin Yolu Demokratik Anayasa

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin bütün sorunlarindan kurtulmasi için demokratik bir anayasaya sahip olmasi gerektigini söyledi.

 

Malatya Subemizin Ilçe temsilcilerinin katilimiyla gerçeklestirdigi toplantiya katilmadan önce bir basin toplantisi düzenleyen Ahmet Gündogdu, çalisanlarin hakkini almamasinin, gelir adaletsizliginin sona ermemesinin temelinde de demokratiklesememenin yattigini belirterek, büyümeden pay alamayan kamu çalisanlarina, kriz bahane edilerek hak ettikleri ücret artisinin yapilmamasinin anlasilir olmadigini kaydetti.

 

Türkiye’nin kamburlarindan kurtulmak için bir firsat yakaladigini ifade eden Gündogdu, “Türkiye bu firsati iyi degerlendirmelidir. Demokratiklesme sürecini basariyla tamamlamalidir. Yeni sehitler vermeden, sehit ailelerini üzmeden ve terör örgütünü muhatap almadan insan haklari çerçevesinde sorunlar çözülmelidir” dedi.

Demokratiklesme sürecinin basarili olmasi için ilk yapilmasi gerekenin sivil, demokrat bir anayasa oldugunu bildiren Gündogdu, söyle konustu:

“Anayasaya bakiyorsunuz, Cumhurbaskani baskomutan. Devleti denetleme yetkisi var. Ancak, TSK denetleme disinda. YAS ve HSYK kararlari yargi denetimi disinda. Cumhurbaskani, bir erin, bir yüzbasinin sahip oldugu bilgilere sahip olamiyor. Önce devleti yönetenlerin bu bilgilere sahip olmasi gerekir. Cumhurun baskaninin sahip olmasi gerekir. Yeni anayasa, kuvvetler ayriliginin hayata geçirildigi; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti tanimlarinin yerli yerine oturdugu ve içerdigi anlamlarla hayat kazandigi sekilde olmalidir. Yoksa, laiklik Türkiye’de dindarlarin dövülmesinin sopasi olurken, dünyaya çikis yeri olan Fransa’da ise, Türkiye’de dayak yiyenlerin insanca muamele görmesine sebep olmaktadir.”

 

Yeni anayasanin, demokratik açilimin da önünü açacagina inandiginin altini çizen Gündogdu, “Bu degisiklik yapilmazsa, korkarim ki, degisim de Anayasa’nin bir maddesine takilir kalir” diyerek endisesini dile getirdi.

 

Rektör Çelik’e Ziyaret

Gündogdu, ziyareti kapsaminda Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret etti. Ziyarete, Sube Baskanimiz Sahin Kayaduman ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri de katildi.

 

Ziyarette konusan Rektör Çelik, göreve geldigi zamandan bugüne kadar üniversitenin toplumla bütünlesmesini sagladiklarini, mevcut fakültelere yenilerini eklemenin yanisira, 8 yildir kapali olan Ilahiyat Fakültesi’ni yeniden açtiklarini kaydetti. Rektör Çelik, Egitim Fakültesi’nin derslerinde de düzenlemeler yaparak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenligi bölümünü yeniden ögretime dahil ettiklerini hatirlatti.

 

Ahmet Gündogdu ise, yillardir dile getirdikleri üniversitelerin bilim yuvasi olmasi, ideolojik tartismalardan uzak kalmasi temennisinin gerçeklesmis oldugunu görmenin kendisini mutlu ettigini söyledi. Gündogdu, halkiyla bütünlesmis, halkin degerlerine yabanci olmayan ve o degerlerle bütünlesmis egitim sisteminin mutlaka basarili olacagina inandigini bildirdi.

 

Gündogdu ve beraberindeki heyet, daha sonra Malatya Belediye Baskani Ahmet Çakir’i ziyaret etti. Burada konusan Gündogdu, Malatya’ya her gelislerinde bir farklilik gördüklerini, bunun da Malatyalilar için büyük bir kazanim oldugunu ifade etti.

 

Baskan Çakir ise, Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu oldugunu, yaptigi çalismalarin ülkenin gelecegi ve demokratiklesmesine sundugu katkinin takdire sayan oldugunu vurguladi.

 

Darbe Günlükleri Yayinlanirken, Ortak Akil Mitingleriyle Biz Meydanlardaydik

Daha sonra Memur-Sen’e bagli sendikalarin yönetimleri ve Ilçe temsilcilerinin katildigi toplantiya istirak eden Ahmet Gündogdu, toplantida sunlari dile getirdi:

“Dün sagimizdakiler, ‘Yasasin Ergenekon’; solumuzdakiler, ‘Yasasin Devrimcilerin Dayanismasi’ derken, darbe günlükleri gazete sayfalarini doldururken, Ortak Akil mitingleri ile biz meydanlardaydik. Ilk mitingimizi de Malatya’da yapmis ve Cumhuriyet tarihinde ilk defa halkin meydanlara çikarak ‘darbe istemiyoruz’ diye haykirdigi il Malatya olmustur. Bunun için sizleri gönülden tekrar kutluyor, bu mücadelenizin takdire sayan oldugunu bir kez daha dile getiriyorum.”

 

Toplantida, Memur-Sen Malatya Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Sahin Kayaduman, Memur-Sen’e bagli sendikalarin Sube baskanlari ve Il temsilcileriyle Ilçe Temsilcileri konusarak, duygu ve düsüncelerini katilimcilarla paylastilar.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen